23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël jaagt op ontvoerde militair in de Gazastrook
Publicatiedatum: vrijdag 01 augustus 2014 Auteur: Aviel Schneider en Tommy Müller | 1.027 keer gelezen
Chamas, Gaza, IDF, Staakt-het-vuren, kidnapping, Oorlogsvoering, Operation Protective Edge »
Israëlische militairen zijn vrijdag met een grote klopjacht begonnen in het zuiden van de Gazastrook, nadat bekend werd gemaakt dat Hamas de humanitaire gevechtspauze had misbruikt om een IDF soldaat te ontvoeren.

Vrijdagochtend hadden Israël en Hamas ingestemd met een wapenstilstand van 72 uur, die gepaard zou gaan van gesprekken over een langdurige wapenstilstand in Kaïro. Maar al na twee uur hervatte Hamas de raketbeschietingen op zuidelijk Israël, en het Israëlische leger beantwoordde het vuur en hervatte de grondoperaties in de Gazastrook.

In de zuidelijke grensstad Rafah kwamen rond 9.30 uur, een half uur na het ingaan van de wapenstilstand, Hamas-strijders en een zelfmoordterrorist te voorschijn uit een tunnel achter de Israëlische linies en doodden twee soldaten. Aangenomen wordt dat in het daarop volgende gevecht de Israëlische officier Hadar Goldin (23), luitenant bij de Givat-brigade, werd opgepakt en de tunnel van de terroristen in werd gedwongen.

Hamas heeft bevestigd dat het een Israëlische militair heeft ontvoerd, maar beweerde dat dit voor het begin van de wapenstilstand is gebeurd.

Hoe het ook zij, als de berichten waar zijn zal het redden van deze soldaat waarschijnlijk een nieuw speerpunt in de Israëlische oorlog tegen de terroristische infrastructuur in Gaza.

Momenteel is een grote zoekactie van het Israëlische leger naar de vermiste militair aan de gang, begeleid van de zwaarste artillerie bombardementen op de Gazastrook sinds het begin van de oorlog. Volgens Palestijnse media zijn er al meer dan 50 doden en een groot aantal gewonden. Hamas reageerde met raketaanvallen op steden in het zuiden van Israël.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.