23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Vermiste officier Goldin toch gedood bij explosie
Publicatiedatum: maandag 04 augustus 2014 Auteur: Tommy Müller | 804 keer gelezen
Chamas, Gaza, IDF, (zelfmoord) aanslagen, Operation Protective Edge »
De vermiste officier Hadar Goldin (23, foto) is dood, maakte het leger in de nacht op zondag bekend. Aanleiding waren 'medische vondsten' op de plaats nabij Rafah, waar vrijdag een islamitische zelfmoordterrorist zichzelf opblies en twee andere Israëlische soldaten doodde.

Het leger was bang, dat Goldin was ontvoerd in de Gazastrook, wat een Hamas-woordvoerder aanvankelijk had bevestigd. Het leger had een intensieve zoektocht naar Hadar Goldin uitgevoerd.

Namens de minister van Defensie Moshe Ya'alon werd het overlijdensbericht overgebracht door het hoofd Personeelszaken en een legerrabbijn. De familie werd meegedeeld, dat de vondsten op de plaats van de explosie voldoende waren om met zekerheid zeggen dat Hadar Goldin werd gedood, en om een begrafenis te houden.

Een woordvoerder van de familie Goldin zei dat de familie het volk Israël bedankte voor hun steun en sympathie. Ieder is uitgenodigd om Hadar Goldin te vergezellen op zijn laatste reis. Voordat het ouderlijk huis in Kfar Saba waren ongeveer 300 mensen bijeengekomen om hun steun te laten blijken. Velen huilden toen het nieuws van zijn dood bekend werd.

De ouders van de drie ontvoerde en vermoorde tieners - Eyal Yifrach, Gilad Shaer en Naftali Frenkel - hadden 's avonds een bezoek gebracht aan de familie Goldin en hen getroost.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.