19 Kislew 5781 | 05 December 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terroristische aanslag met tractor in Jeruzalem
Publicatiedatum: Monday 04 August 2014 Auteur: Redactie | 681 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
Vanmiddag iets na half 2 in de middag Israëlische tijd, reed een tractor in op een bus. Er vielen 6 gewonden en 1 dode.

Er zaten geen passagiers in de bus, maar de buschauffeur was 1 van de gewonden. Van de 6 gewonden zijn 4 mee genomen naar het Hadassah Ziekenhuis op Mount Scopus voor behandeling en 1 werd opgenomen in de Sha'arei Tzedek Medisch Centrum.

Het dodelijk slachtoffer was een 25 jarige jonge charedische man die aan de kollel studeerde. Medici van de Magen David Adom [Israëlische variant van de Rode Kruis) heeft hem ter plekke moeten doodverklaren.

De aanslag vond plaats op Zachs en Shmuel Hanavi Street in de buurt van de rotonde, net buiten de Zvill Beit Midrasj. Dit is 1 blok van het Olive Tree Hotel. Getuigen meldden dat de bestuurder van de tractor een bus ramde, maar de gebeurtenis zou duidelijk geen ongeluk geweest zijn.

"Ik zag een grote trekker een bus naar Beitar Illit rammen. Er vielen verschillende gewonden die door de United Hatzalah zijn behandeld," vertelt de vertegenwoordig van deze organisatie die op de plaats van delict was. "De bus ligt op zijn kant. Het is een groot wonder dat dit het 1e stop van zijn route was, zodat de bus vrij leeg was."

Een politieagent schoot de bestuurder van de tractor dood, om meerdere slachtoffers te voorkomen.

Volgens Palestijnse bronnen zou het om de 19 jarige terrorist Muhammed Na'if al-Ja'abis gaan die uit de buurt van Jabel Mukaber van Jeruzalem kwam. Alleen heeft de Israelische autoriteiten dit nog niet bevestigd.

Nir Nirkat, de burgemeester van Jeruzalem, spoorde tijdens een verklaring de inwoners van Jeruzalem aan niet het recht in eigen handen te nemen en vooral kalm te blijven.

Palestijnse terroristen hebben vaker gebruik gemaakt van tractors om een aanslag te plegen. Zo heeft een Palestijn afgelopen oktober met een shovel [bulldozer] geprobeerd door de basis van de IDF in A-Ram te noorden van Jeruzalem door te breken en Jeruzalem zelf heeft vaker met dit soort terrorisme te maken gehad.

Hier zie dat de politie de terrorist doodschiet:


Nasleep van de aanslag:

Drie soortgelijke aanslagen werden uitgevoerd in 2008 en 2009 uitgevoerd, waaronder 1 (hieronder te zien) waarin een terrorist een politieauto ramde voordat hij werd doodgeschoten.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.