19 Kislew 5781 | 05 December 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Soldaat neergeschoten in Jeruzalem
Publicatiedatum: Monday 04 August 2014 Auteur: Redactie | 679 keer gelezen
Chamas, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
Een Israëlische man werd vanmiddag bij de ingang van Har Hatzofim - Mount Scopus - in de buik neergeschoten. Dit is de 2e terroristische aanslag in Jeruzalem vandaag. Een ooggetuige zei dat het slachtoffer een soldaat was en zag hem achterover vallen.

De gewonde man is rond de 20 jaar en hij is matig tot ernstig gewond. Hij werd ter plekke behandeld en werd vervolgens naar het nabijgelegen Hadassah Har Hatzofim Ziekenhuis gebracht.

Ooggetuigen konden vertellen dat het slachtoffer door iemand werd beschoten met een scooter of motor en na de schietpartij reed hij vervolgens richting de Arabische wijk Wadi Joz. Hij zou zwart gekleed zijn en schoot de soldaat meerdere malen van dichtbij. Men twijfelt of er nu nog een man op een scooter of motor met de dader meereed.

De politie is bezig met een klopjacht, bijgestaan door helikopters. Generaal-majoor Yosi Parienti, Jerusalem District Politie Commandant houdt rekening met een terroristische aanslag. De soldaat heeft geen dubieus achtergrond waardoor een criminele motivatie erg onwaarschijnlijk lijkt.

Het slachtoffer was bij bewust zijn toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen.

De schietpartij gebeurde 3 uur na de aanslag met de tractor op de bus en lijkt een gevolg te zijn van de waarschuwingen van Chamas te zijn die Palestijnse Arabieren in Judea en Samaria opriep terroristische aanslagen te plegen op het Joodse volk. Dit wordt bevestigd met het feit dat Chamas de dader heeft geprezen die vanmiddag met de tractor op een bus inreed en iemand daarmee vermoord heeft.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.