23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Luide Palestijnse kritiek op Hamas in Gaza: Wij willen vrede met het Joodse volk, geen oorlog!
Publicatiedatum: woensdag 06 augustus 2014 Auteur: Brabosh | 999 keer gelezen
Chamas, Gaza, Oorlogsvoering, Media_Politiek, Media_samenleving, Operation Protective Edge »
Gewone marktdag in Gaza, plaatje van 31 juli 2014. Ondanks de partijdige berichtgeving in de westerse media, die rechtstreeks gevoed wordt door de propagandadienst van Hamas, is er in werkelijkheid in het grootste deel van Gaza maar weinig of niks te merken van het oorlogsgeweld, behoudens dan wat problemen met water- en energietoevoer.

Echter, dergelijke vreedzame beelden hebben in het Westen totaal geen nieuwswaarde. De westerlingen wil bloed zien, bakken bloed van Palestijnse kinderen en babietjes dat door die “slechte Joden” intentioneel werd vergoten [wellicht om er Paasbrood van te bakken?] en dat krijgen ze in overvloed te zien.

Wie is bang van Hamas?
Uiteraard altijd alles met de stempel van Hamas en vergezeld van een paar schoten in de lucht, een onmiskenbare intimidatie en bij wijze van waarschuwing om alleen over “hun waarheid” te berichten.

Michael GrynszpanWaarom uw locale mediakanalen er bewust voor kiezen om vrijwel kritiekloos het spel van Hamas mee te spelen, mag u hen zelf vragen. Maar een eerlijk antwoord krijgen zal heel wat moeilijker zijn.

De Israëlische cineast Michael Grynszpan sprak afgelopen donderdag 30 juli een Spaanse journalist aan, met de vraag waarom op onze televisiestations nooit gewapende terroristen van Hamas te zien zijn, geen schutters, geen raketlanceerders, geen politie.

“Wij zien enkel burgers in deze verslagen, voor het merendeel vrouwen en kinderen. Wat is er aan de hand?” vroeg Grynszpan hem.

De journalist antwoordde erg eerlijk: “Dat is vrij simpel, wij hebben inderdaad mensen gezien van Hamas die raketten lanceerden, erg dicht bij ons hotel, maar als we het wagen onze camera’s in hun richting te draaien zouden ze ons gewoon onder vuur nemen en ons doden.”

Grynszpan vroeg hem vervolgens of hij dat voor zijn camera wilde herhalen, maar de journalist klapte dicht en zette het prompt op een lopen. “Ik veronderstel dat mijn camera een grotere bedreiging voor hem is dan Hamas,” zei Grynszpan en besloot met “Het is maar dat je’t weet, de waarheid zal nooit getoond worden op de beelden die u ziet op uw televisiescherm.”

Gazanen spreken
Onze mainstream mediakanalen berichten ook nooit over Palestijnen die in Gaza wonen en kritiek hebben op Hamas en oproepen tot betere betrekkingen met Israël. De meesten hebben trouwens teveel schrik om dat te doen en nog minder zin omdat voor de camera te zeggen.

Niettegenstaande dat heeft CBN News er toch enkele gevonden in het oorlogsgebied, die bereid waren om er wat over te zeggen (zie hieronder de videobeelden.)

Dagen nadat Israël de enige energiecentrale in Gaza had geraakt, draait de bakkershandel van Nedal Melhea als nooit tevoren. Hij heeft alle branders openstaan want hij bakt zijn broden in een houtoven. “Wij zitten middenin een crisis. Mensen hebben geen electriciteit; dus kunnen ze thuis ook geen brood meer bakken en komen ze vervolgens naar ons,” vertelt Melhea.

Dus, wie geven de mensen in Gaza de schuld voor de oorlog, Hamas of Israël? Wel ja, zelfs alleen al het stellen van dergelijke vraag kan je al in de problemen brengen. Eén van de dingen omtrent praten met de Gazanen, vooral op het hoogtepunt van dit conflict, is dat je nooit een eerlijk antwoord kan krijgen om dat in realiteit de meeste van deze mensen gewoonweg te bang zijn om Hamas te bekritiseren.

CBN News vroeg bakker Melhea of Hamas veel goeds voor Gaza heeft gedaan. Hij grijnsde even en beschuldigde dan Israël: “Zij zijn verantwoordelijk. Zij moeten deze oorlog stoppen, stoppen met bombarderen en missiles af te schieten naar de burgerbevolking.”

Maar anderen zoals Faiza Ahmed Za’aneen, van wie de familie banden heeft met Hamas, vertelde aan CBN News dat zij geen schrik heeft om de groep te bekritiseren, die Israël en de Verenigde Staten (en ook de EU) hebben opgelijst als een terreurorganisatie. “De regering in Gaza richt geen klap uit,” zei ze. “Zelfs op de radio vertellen ze niet hoe wij hier lijden. Moge Allah hen vervloeken!”

Raghda HejaziEen peiling die enkele dagen werd gehouden voor het conflict begon, toonde aan dat 70 procent van de Gazanen voorstander is van betere betrekkingen met de Joodse Staat. Raghda Hejazi (plaatje rechts) is één van hen.

“Wij hebben vrede nodig met het Joodse volk, goede betrekkingen, geen oorlog,” zei ze, een moeder van vijf kinderen. Hejazi zei dat Hamas zichzelf moet veranderen en stabiliteit moet brengen in het gebied. “Hamas moet een manier vinden om die meningsverschillen op te lossen met Israël, Amerika en de Arabische landen,” zei ze.

Anderen zoals Salim Hejazi willen een betere economische toekomst zien in de Gazastrook. “Mijn boodschap aan de Israëliërs en Palestijnen is een manier te vinden om de kwesties op de lossen zodat we een eerbaar leven kunnen leiden, een goed leven,” zei hij. Na weken in oorlog te verkeren, heeft ook mevrouw Hejazi er duidelijk genoeg van. “Wij moeten solidair zijn en in vrede kunnen [samen-]leven,” zei ze.

Zo hoor je het ook eens van de gewone man en vrouw in de straten van Gaza.

Blijkbaar volgen niet alle Gazanen de waanzinnige suïcidale doctrine van Hamas op, die ons probeert voor te liegen dat de Palestijnen meer van de dood zouden houden dan de Israëliërs van het leven. Velen in Gaza willen gewoon in vrede werken en leven net zoals ook de mensen in Israël dat wensen.

Het grootste probleem van Gaza is niét Israël: dat is Hamas.

Hieronder: Hamaspropaganda aan het werk. Mushir Al Masri, een parlementslid van Hamas en woordvoerder voor de media, wordt hier geïnterviewd met op de achtergrond een scherm met een verwoest huis. Hij wordt hier gefilmd in het Shifa Hospitaal waar Hamas zijn kantoren heeft gevestigd [?!] De foto werd op twitter geplaatst door WSJ correspondent Nick Casey, maar werd [na dreigementen van Hamas] terug verwijderd.

casey

door Brabosh.com

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.