21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hamas heeft de oorlog tegen Israël verloren; 900 van zijn terroristen kwamen om
Publicatiedatum: woensdag 06 augustus 2014 Auteur: Brabosh | 953 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, IDF, Raketaanvallen, Oorlogsvoering, Operation Protective Edge »
Onvoorstelbare ravage in het Shujajia (Shejaia) district aan oostelijke kant van Gaza stad. Hier had Hamas zijn bolwerk neergepoot, de hele wijk ondertunneld, van de wijk een ware vesting gemaakt als uitvalsbasis om Israël te bestoken met raketten, mortiergranaten en tevens verrassingsaanvallen uitvoeren via de tunnels waarvan er velen diep op Israëlische grondgebied uitkwamen. De Slag om Shujajia laat zien wat het resultaat is van een guerillaoorlog die in een dichtbebouwd en bevolkt gebied wordt uitgevochten.

Hamas heeft een grote nederlaag geleden. Daar is elke militaire deskundige het wel over eens. Of zoals Udi Segal, diplomatiek correspondent voor Channel 2 verklaarde: “Het moet gezegd worden. Hamas heeft verloren.”

De terreurorganisatie Hamas heeft gisteren hetzelfde staakt-het-vuren voorstel aanvaard dat het precies drie weken geleden had verworpen. Voor die catastrofale blunder betaalt het een zware prijs in het bijzonder het Palestijnse volk in Gaza.

Hamas bezat toen nog zijn tunnel infrastructuur, er waren op dat moment slechts 200 doden gevallen in Gaza, het grondoffensief was nog niet eens begonnen, het terroristenbolwerk in het Shujajia (Shejaia) district aan oostelijke kant van Gaza stad stond nog overeind, en het had tevens nog een bepaalde politiek legitimiteit bij de Verenigde Staten als deel van het eenheidsregering van Abbas.

Vandaag heeft Hamas dat allemaal verloren met nulkommanul resultaat. Hun militaire machine werd grotendeels vernietigd en/of ontmanteld, hun netwerk aan terreurtunnels vernietigd en grotendeels weggedynamiteerd, en hun enorme arsenaal aan raketten en mortiergranaten grotendeels verschoten of verpletterd.

Mede door zijn manier van oorlogvoeren, waarbij het de burgerbevolking voortdurend dwong om in de vuurlijn te lopen, ipv hen veilig buiten schot elders onder te brengen, het niet aanvaarden van het bestand en de schending van om het even welke humanitaire pauze die er sindsdien is geweest, draagt het tevens de volle verantwoordelijkheid voor al de doden die er zijn gevallen, zowel aan Palestijnse als aan Israëlische zijde, alsmede de schade die werd aangericht aan gebouwen, straten, wijken en de stedelijke infrastructuur.

Volgens de propagandadienst van Hamas zijn er tot op heden 1.834 Palestijnse doden gevallen en ca. 9000 gewonden. Hamas weigert onderscheid te maken tussen burgerlijke slachtoffers en dode strijders. Het IDF verklaarde vanochtend dat het zeker 900 terroristen heeft uitgeschakeld of ruwweg de helft van de Palestijnse dodentol. Wie nog altijd dat algemeen nieuwsfabeltje geloofd dat zelfs door de VN wordt aangehaald dat “het merendeel van de omgekomen Palestijnen burgerdoden zijn”, kan beter dringend een andere en betrouwbare nieuwsbron opzoeken dan uitsluitend die van Hamas.

Volgens de officiële statistieken die door Channel 2 werden gepubliceerd, werden tijdens OPE (Operation Protective Edge) 3.356 raketten afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël.

Volgens het internationaal recht is dat een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid. De Palestijnse Autoriteit kan daar maar beter rekening meehouden als het zijn dreigement om naar het Internationaal Strafhof (ICC) te stappen wil waarmaken. Beschuldigingen zoals deze zouden dan wel eens als een boemerang kunnen terugkeren naar de PA.

Het International Criminal Court (ICC) heeft vandaag reeds gereageerd in een verklaring omtrent de Gazastrook, dat “de ICC geen jurisdictie heeft over beweerde misdaden bedreven op het grondgebied van Palestina.” Ten andere, Israël is geen lid van de ICC en zijn om het even welke uitspraken niet bindend voor de Joodse staat.

tweet-ICC

Israël zal een delegatie afvaardigen naar Caïro en erbij zijn Egyptische bemiddelaars aandringen op een verdere ontmanteling van het terreurarsenaal van Hamas en het dozijn gelieerde terreurgroepen die het onder zijn algemeen commando heeft staan. Wie het voorstel tot een definitief staakt-het-vuren van Hamas en Al Fatah heeft gelezen, weet dat dit niet ernstig is. Maar wie weet? Als Hamas de wapens neerlegt en definitief stopt met explosieve projectielen op Israël af te schieten, is er veel mogelijk.

Ook Israël betaalt een zware prijs voor het afweren van de aanvalsoorlog van Hamas. De dodentol aan Israëlische zijde staat sinds vrijdagochtend 1 augustus nog steeds op 64 soldaten en vier burgers.

Daarnaast zijn er op dit ogenblik nog steeds 97 soldaten opgenomen in verscheidene Israëlische hospitalen waarvan er een 10-tal in zeer kritieke toestand verkeren en 33 anderen die licht tot zwaar gewond zijn.

In de meeste nieuwsbulletins (ook in vele Israëlische) wordt steeds gesproken over 64 gedode soldaten en 3 Israëlische burgerslachtoffers dixit “twee omgekomen burgers en een Thaïse gastarbeider.” Brabosh.com voegt daar ook een vierde burger aan toe, met name de 76-jarige mevrouw Faiga Esther Finkel.

Mevrouw Finkel, een rebbetzin (echtgenote van een rabbijn) afkomstig uit Brooklyn VS, stierf in Jeruzalem op zaterdag 16 juli ’14, de 9de dag van OPE (Operation Protective Edge), ten gevolge van een hartinfarct in haar race naar een veilige schuilplaats tijdens een raketaanval van Hamas. De paniek werd de bejaarde vrouw blijkbaar teveel.

Dodentol: 1834 vs. 68
Voor wie zich vragen stelt over het grote verschil in het aantal doden – 1834 Palestijnen vs 68 Israëliërs – vindt daarvoor een verklaring in de verschillende wijzen van oorlogsvoering door de betrokken partijen. Hamas gebruikt zijn burgers als menselijk schild om zijn wapenopslagplaatsen en lanceerinstallaties te beschermen; Israël doet precies net het tegenovergestelde en zet zijn wapens in om zijn burgerbevolking te beschermen.

En zoals reeds hierboven gezegd, zijn ongeveer de helft van de Palestijnse dodentol actieve terroristen, die zich door de wapens te heffen tegen de burgers van Israël tot een legitiem doelwit hebben gemaakt van het IDF.

1.834 ofte 0,1 procent van de Palestijnse bevolking van Gaza, mag misschien veel lijken, maar er zijn tot op heden ongeveer eenzelfde aantal Palestijnen omgekomen in de Syrische burgeroorlog (en waarover niemand gelamenteerd heeft.) Vergeleken met de massacre in Syrië, is ca. 1800 doden de opbrengst van een ‘normale’ week van slachtingen… en dat al sinds begin 2011.

Misschien dat de mensenrechten- en vredesactivisten thans hun kompas weer kunnen bijstellen en a.u.b. naar Syrië richten? Want daar vindt wel een ECHTE genocide plaats.

En van het Shujajia district in Gaza nu weer over naar Aleppo in Syrië…

aleppo_explosion_iso


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.