25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Torenhoge bewijslast van Hamas’ oorlogsmisdaden
Publicatiedatum: woensdag 06 augustus 2014 Auteur: Brabosh | 1.053 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Burgerschild, Overzicht Aanslagen, (zelfmoord) aanslagen, VN resolutie, islamitische fascisme, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving, Operation Protective Edge »
Hamas bedreigt en vermoordt niet alleen willekeurige burgers van Israël maar gebruikt ook de eigen burgerbevolking als schild om zich te beschermen tegen eventuele tegenaanvallen. Wapens en raketten worden opgeslagen in burgerwoningen, moskeeën en scholen. De daken van peuterscholen, universiteiten, moskeeën en VN gebouwen worden gebruikt als lanceerplatform om raketten en mortiergranaten af te vuren op Israël enz..

Volgens een rapport van het IDF dat deze ochtend werd gepubliceerd, werden van de 3.356 raketten die Hamas en terroristen van andere Palestijnse terreurgroepen afvuurden vanuit de Gazastrook naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël, 597 raketten (ca. 18 % van het totaal) afgevuurd vanuit burgerlijke faciliteiten:

  • 260 raketten werden gelanceerd vanuit onderwijsinstellingen (scholen edm.);
  • 127 raketten gelanceerd vanaf begraafplaatsen;
  • 160 raketten gelanceerd vanuit religieuze plaatsen (moskeeën enz.) en
  • 50 raketten werden gelanceerd vanuit hospitalen.

Dat een en ander in strijd is met een massa verdragen en akkoorden, daar is iedereen zich van bewust. Alleen worden Hamas en nevenorganisaties nooit vervolgd voor die oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Waarom dat niet gebeurt en ook de Hamasleiders tot nog toe nooit voor het Strafhof in Den Haag werden gedaagd, maar integendeel enorme hulpfondsen blijft binnenrijven van het Westen, mag u zelf invullen.

handboek-hamasDe bewijzen van oorlogsmisdaden van Hamas blijven zich intussen opstapelen. Zo werd op maandag 4 augustus in het felbevochten Shayiya district in het oostelijk deel van Gaza Stad door het IDF een handboek van Hamas ontdekt omtrent stadsguerilla en het aanbevolen gebruik van burgers als menselijk schild.

Zoals reeds bij herhaling vermeld, werd door Hamas voortdurend de burgerbevolking van Gaza gebruikt als menselijk schild. Het handboek bewijst tevens dat het inzetten door Hamas van burgers als menselijk schild intentioneel en vooraf gepland was.

Eén van die verdragen die worden geschonden zijn de Conventies van Genève van 1949 en meer in het bijzonder aanvullend Artikel 51 van 8 juni 1977 omtrent de “Bescherming van de Burgerbevolking. ” Zo bijvoorbeeld ‘Artikel 7′ dat zegt:

“De aanwezigheid of bewegingen van de burgerbevolking of individuele burgers zal niet gebruikt worden om bepaalde punten of gebieden te vrijwaren van militaire acties;

in het bijzonder in pogingen om militaire doelwitten tegen aanvallen te beschermen of militaire acties goed te keuren of te verhinderen.”

[Article 7. The presence or movements of the civilian population or individual civilians shall not be used to render certain points or areas immune from military operations, in particular in attempts to shield military objectives from attacks or to shield, favour or impede military operations.]

In de reguliere media in het Westen en elders in de wereld wordt telkens een Palestijnse dodentol geciteerd, die momenteel op 1.834 omgekomen Palestijnen zou staan. Hierbij wordt gesuggereerd dat het nagenoeg allemaal om burgers gaat (zelfs 80 % volgens de VN).

Echter dat zijn steeds dezelfde cijfers die worden herhaald, die door de Gazaanse ministeries voor Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken worden vrijgegeven en die volledig onder de controle van Hamas staan. Niemand die het waagt om vraagtekens te stellen bij de betrouwbaarheid van gegevens en informatie zoals die door Hamas worden verstrekt.

In werkelijkheid ligt het aantal burgerslachtoffers merkelijk lager en bedraagt wellicht niet eens de helft van het totaal. Zoals bekend maakt Hamas in zijn opsomming van de slachtoffers geen onderscheid tussen burgers en militanten. Echter, volgens het rapport van het IDF van heden zijn meer dan de helft gedode militanten. Het IDF spreekt van 750 tot 1.000 slachtoffers onder de terreurgroepen:

  • ten minste 253 operatieven van Hamas werden gedood;
  • ten minste 147 operatieven van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ);
  • ten minste 65 operatieven van verscheidene andere organisaties;
  • ten minste 603 operatieven van wie de banden niet gekend zijn.

Daarnaast werden 159 Palestijnen op verdenking van terrorisme opgepakt en ondervraagd door de Israëlische strijdkrachten waarvan er op dit ogenblik 25 werden opgesloten in afwachting van verder onderzoek, proces en veroordeling.

Sinds op 2 juni jongstleden PA-president Mahmoud Abbas zijn eenheidskabinet voorstelde met een aantal ministers van Hamas en Al Fatah, is het niet meer dan logisch dat de Israëlische regering de Palestijnse Autoriteit volkomen verantwoordelijk stelt voor wat er in zijn gebieden gebeurt, meer in het bijzonder in West-Palestina, algemeen gekend als Gaza.

Abbas zal dan ook rekenschap moeten afleggen voor de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid die door zijn regeringspartner Hamas in de Gazastrook en jegens Israël werden bedreven.

moskee-flatted

Zaterdagnacht, 2 augustus 2014. Dit is alles wat er overblijft van de Imam Al Shafaey moskee, na een nachtelijk bombardement van de Israëlische luchtmacht (IAF). Israël zegt dat het vijf moskeëen heeft vernietigd waar raketten en mortiergranaten werden opgeslagen en/of van waaruit projectielen werden gelanceerd naar het IDF of naar Israël  (foto: AP/Lefteris Pitarakis)

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.