24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Nieuw verdedigingssysteem tegen tunnels getest
Publicatiedatum: donderdag 14 augustus 2014 Auteur: De Redactie | 827 keer gelezen
Wapensmokkel »
Het Israëlische leger heeft met succes in een laboratoriumsituatie een nieuw systeem getest voor het ontdekken van aanvalstunnels. Hierna begint de volgende fase, het testen van het systeem in de praktijk.

Details zijn niet bekend gemaakt, maar de Amerikaanse nieuwswebsite Algemeiner schrijft over een metalen plaat die 30 tot 40 meter de zanderige kleiachtige bodem wordt ingeslagen tot op grondwaterniveau. Deze stalen platen zou worden voorzien van elektronische sensoren, die een signaal uitzenden wanneer ze werden gestoord.
Een dergelijke ondergrondse muur is ook door Egypte toegepast bij zijn grens met het zuiden van de Gazastrook, maar de tunnelbouwers brandden er gaten in.

Om dit systeem rond de 65 km lange grens van Gaza te plaatsen zou anderhalf jaar en anderhalf miljard shekel (ruim € 300 miljoen) kosten; vooral de stalen wand is kostbaar. Volgens een legerwoordvoerder werden ongeveer 700 ideeën getest, voordat dit systeem en een ander systeem in de eindfase zijn gekomen.

Voorst wordt het raketafweersysteem Iron Dome verbeterd, zodat Israëls verdedigingssysteem moeilijker te doorbreken is. Bij de beleidsmakers bestaat de hoop, dat Israëls vijanden op enig moment inzien, dat ze geen vat hebben op de Joodse Staat en daarom niet eens beginnen met hun activiteiten.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.