16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hamas doodt 4-jarige Israëliër
Publicatiedatum: zaterdag 23 augustus 2014 Auteur: Brabosh | 989 keer gelezen
Chamas, Gaza, Raketaanvallen, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers , Be'er Sheva, Operation Protective Edge »

Gisteren vrijdag werden vanuit Gaza 113 raketten en mortiergranaten afgevuurd naar Israël. De dag voordien waren dat er 109 en op woensdag werden maar liefst 168 raketten op één dag tijd afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten over heel Israël, de hoogste score van Hamas sinds het begin van OPE. Sinds de onderhandelingen dinsdagnamiddag in Caïro afsprongen werden in totaal 447 projectielen afgevuurd.

Bij een van die aanvallen werd gisteren namiddag een Israëlische burger gedood. Daniel Tragerman, een 4-jarig jongetje was thuis met zijn ouders en broertjes en zusjes in de kibboets in het gebied van Sha’ar Hanegev nabij de grens met Gaza, toen een mortiergranaat insloeg. Het jongetje werd zwaar gewond en bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen in het hospitaal.

De jongen wordt daarmee het vijfde burgerslachtoffer van het Gazaanse geweld. Daarnaast kwamen tevens 64 IDF-soldaten om wat het totaal Israëlische slachtoffers op 69 brengt.

Daarnaast werden nog andere voltreffers genoteerd. Rond de middag ontplofte een raket in het centrum van Beersjeba. Een man werd geraakt door granaatscherven en moest opgenomen worden in het ziekenhuis, tevens werden verscheidene voertuigen beschadigd.

In de namiddag sloeg een raket een gat in de muur van de synagoge van Ashdod. Verscheidene mensen raakten gekwetst door rondvliegende granaatscherven. Een andere raket explodeerde in een gezinswoning in Sderot maar de bewoners waren gelukkig op dat moment niet aanwezig.

Hamas dreigde opnieuw om de luchthaven van Ben-Goerion onder vuur te nemen. In de namiddag beweerde Hamas dat het verscheidene M-75 raketten, met ene bereik van ca. 75 kilometers, had afgevuurd richting luchthaven. Maar als dat al gebeurd is werden ze allemaal onderschept door het Iron Doma raketafweersysteem. Ook in de omgeving van Tel Aviv werden verscheidene explosies gehoord.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.