19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas executeert 18 collaborateurs
Publicatiedatum: zaterdag 23 augustus 2014 Auteur: Brabosh | 1.255 keer gelezen
Chamas, Gaza, Mossad en Shin Beth, Amnesty International, Sharia, Al-Qassam, Operation Protective Edge »
Gaza, vrijdag 22 augustus 2014. Gemaskerde Qassam Brigadisten van Hamas pakken willekeurig Palestijnen op die de moskee uitkwamen en executeerden verscheidene van hen ter plekke op verdenking van collaboratie met Israël.

De frustratie bij de Hamasleiding is hoog nadat drie hoge commandanten van de Al Qassam Brigades door Shin Bet en het IDF werden uitgeschakeld. Bovendien werd ook de leider van de terreurdivisie Muhammad Deif uitgeschakeld, met Hamas dat beweert dat de commandant de aanslag heeft overleeft maar het IDF beweert dat hij wellicht overleden is. In elk geval kan Deif blijkbaar niet meer aan de strijd deelnemen.

Als gevolg daarvan is Hamas razzia’s beginnen uitvoeren binnende eigen gelederen en werden gisteren willekeurig Palestijnen opgepakt en na een korte ondervraging geëxecuteerd. In de voormiddag werden 11 zogeheten ‘collaborateurs met de Ziuonistische entiteit’ ter plekke geëxecuteerd en in de namiddag was hun aantal reeds opgelopen tot 18.

Zes van de Palestijnen die werden geëxecuteerd werden gewoon weggerist uit de honderden Palestijnen die gisternamiddag na het vrijdaggebed de grootste moskee verlieten. Gemaskerde en geuniformeerde mannen van de Al-Qassam Brigades gooiden hen op de grond en één van hen riep “Dit is het finale ogenblik van de collaborateurs met de Zionistische vijand,” en de Brigadisten schoten prompt hun geweren leeg op de mannen die weerloos op de grond lagen. ‘Rechtspraak op z’n Palestijns,’ heet dat.

De internatioanle mensenrechtengroep Amnesty International heeft Hamas reeds veroordeeld voor deze willekeurige executies zonder proces noch veroordeling van zogenaamde collaborateurs met Israël.

“Deze vlaag van executies door Hamas is zelfs nog schokkender door het feit dat de slachtoffers werden veroordeeld tot de dood na processen, als die al hebben plaatsgevonden, overhaast en grotendeels onbillijk werden uitgevoerd,” zei Anne FitzGerald, Amnesty International’s Director of Research and Crisis Response. “Hamas moet onmiddellijk en volledig ophouden met het uitvoeren van de doodstraf,” voegde ze eraan toe.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.