5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Ashdod en Ashkelon weer zwaar onder vuur
Publicatiedatum: dinsdag 26 augustus 2014 Auteur: Redactie | 1.126 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Verenigde Staten, Peilingen en Statistieken, Ashkelon, Raketaanvallen, Binyamin Netanyahu, Staakt-het-vuren, (zelfmoord) aanslagen, Operation Protective Edge »
Vanmiddag heeft een aanval op een kleuterschool in Ashdod plaatsgevonden. De kleuterschool is beschadigd, maar er zijn geen gewonden gevallen. Eerder op de dag werden 50 mensen opgenomen in het ziekenhuis toen een raket in een huis sloeg in Ashkelon.

De raket die een lege speelplaats van een kleuterschool trof, was de 4e aanval op een school in 6 weken en de 3e in 7 dagen. De vorige raket miste een volle kleuterschool in Ashkelon ternauwernood. Nog geen 24 uur daarvoor, raakte een 33 jarige man gewond toen hij heldhaftig kinderen beschermde tegen een raket.

Het huis in Ashkelon dat vanmorgen vroeg werd getroffen, leidde tot 6 lichte gewonden van het getroffen gezin en 21 bewoners van de nabijgelegen gebouwen. Nog een aantal tientallen werden eveneens opgenomen in het ziekenhuis met een shock. De raket veroorzaakte een enorme schade aan de woning en ook de waterleiding buiten de woning moest het ontgelden.

De raket sloeg in een slaapkamer van familie Cohen in, slechts enkele seconden nadat de ouders deze kamer verlieten om de kinderen wakker te maken om hen naar een schuilkelder te brengen. Yuval Cohen noemde het feit dat zij allen de aanslag hebben overleefd een groot wonder. "Gelukkig ontkwamen wij de aanslag door een wonder. We hebben de schuilkelder namelijk nooit bereikt."

Ondertussen is er een nieuwe enquête vrijgegeven door Arutz2 waaruit blijkt dat de laatste dagen de populariteit van premier Binyamin Netanyahu drastisch is gedaald. Slechts 38% van de Israëli's zijn nog tevreden met Netanyahu en 50% zijn ontevreden. 4 dagen geleden droeg hij nog 55% steun onder de ondervraagden.

Deze plotselinge duikvlucht komt overeen met de periode tussen de moord op de 4 jarige Daniel Targerman hy"d die door mortiervuur afgelopen vrijdag in zijn kibboets Nahal Oz is omgebracht en de afgelopen dagen. Door deze gebeurtenis hebben vele burgers het gevoel dat de overheid hen weer aan hun lot hebben overgelaten. Immers, de overheid probeert met alle macht met Chamas tot een permanente staakt-het-vuren te komen.

Deze beslissing kan te maken hebben met het feit dat de Amerikaanse president Barack Hussein Obama de wapenleveranties aan Israël sinds 2 weken heeft geblokkeerd, waardoor Israël wellicht te kampen heeft aan een tekort aan wapens om de terroristische doelen in Gaza voor eens en altijd uit te kunnen schakelen. Ook in diverse staten in de VS worden post met bestemming naar Israël systematisch geweigerd. Zowel de blokkade op de wapens als de weigering op de postbezorging naar Israël heeft te maken met de vermeende 'buitensporige' Israëlische optreden tegen Chamas.

Terroristen hebben sinds middernacht meer dan 70 raketten afgevuurd. Afgelopen dagen was ook Jeruzalem flink onder vuur gelegd. Ook al verslaan we lang niet alle aanslagen, Chamas blijft er alles aan doen om Israël te vernietigen met dagelijkse aanslagen en houden de wereld op hun hand.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.