16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
'Sharia-politie' in Wuppertal irriteert Duitse politie
Publicatiedatum: zaterdag 06 september 2014 Auteur: De Redactie | 873 keer gelezen
Duitsland, Sharia, islamitische fascisme »
In de binnenstad van het Duitse Wuppertal is 's nachts een zelfbenoemde 'sharia-politie' actief. Radicale islamisten patrouilleren er door de straten, gekleed in oranje hesjes met de opdruk 'Shariah Police', en wijzen mensen op de islamitische leefregels. Dat heeft de Duitse politie laten weten.

De zelfbenoemde zedenpolitie deelt al een paar nachten achter elkaar flyers uit waarin wordt gesteld dat het centrum van Wuppertal een 'Shariah Controlled Zone' (sharia-gecontroleerde zone) is. Op de pamfletten staat dat moslims zich aan de islamitische leefregels moeten houden. Zij mogen geen alcohol of drugs gebruiken, geen muziekconcerten bezoeken en moeten zich volgens de groep verre houden van kansspelen, pornografie en prostitutie.

De sharia-politie posteert zich onder meer bij discotheken, waar zij jongeren probeert te verhinderen naar binnen te gaan, schrijft de Westdeutsche Allgemeine Zeitung WAZ. Wie zich daartegen verzet wordt volgens de krant gevolgd door de mannen in de oranje hesjes.

De sharia-politie bestaat uit een groep ultraconservatieve salafistische moslims die haar campagne ondersteunt met een Facebookpagina en een filmpje op Youtube. Daarin laten de salafisten zien hoe zij hun medeburgers af willen houden van het 'verkeerde pad'. Zij beroepen zich daarbij op de sharia, de religieuze leefregels uit de koran die zij ultraconservatief interpreteren.

Volgens het dagblad WAZ is de Facebookpagina van de 'Sharia Politie Duitsland' inmiddels geblokkeerd. Ook het filmpje zou van YouTube zijn gehaald, maar zou via andere kanalen op het internet toch weer te zien zijn. De groep kondigt in het filmpje ook aan actief te willen worden in andere Duitse steden en buurten.

Het initiatief van de fundamentalisten irriteert de politie. Die heeft woensdagavond elf personen tussen de 19 en 33 jaar staande gehouden en hun gegevens genoteerd. Ze zijn niet gearresteerd, maar tegen hen is wel een onderzoek begonnen wegens verdenking van schending van de wet op openbare bijeenkomsten. De politie heeft aangekondigd hen nauwlettend in de gaten te houden en heeft het publiek opgeroepen bij verdachte waarnemingen 110 te bellen, het alarmnummer van de politie.

"Het wordt niet getolereerd als er wordt geïntimideerd of geprovoceerd", aldus Birgitta Radermacher, chef van de politie in Wuppertal, een stad met bijna 350.000 in het Ruhrgebied. "Het geweldmonopolie ligt uitsluitend bij de staat. Deze sharia-politie heeft geen legitimiteit."

Het Openbaar Ministerie in Wuppertal stelt de de oranje hesjes met opschrift te beschouwen als 'uniform'. Het aanbevelen van religieuze leefregels is volgens het OM op zich niet strafbaar, maar als er sprake is van dwang wordt onderzoek gedaan.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.