22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Vierde Duitse onderzeeër op weg naar Israël
Publicatiedatum: zaterdag 06 september 2014 Auteur: De Redactie | 988 keer gelezen
IDF, Defensie en Veiligheid, Duitsland, Israel als kernmacht »
In een toespraak voor afstudeerders van de marineopleiding maakte schout-bij-nacht Ram Rothberg bekend, dat de vierde Duitse onderzeeër de haven van Kiel heeft verlaten en op weg is naar Israël. Hij voegde eraan toe dat dit schip van de Dolfijnklasse, genaamd תנין Tanin (krokodil) 'dieper, verder en langer' kan duiken.

De onderzeeër van de Dolfijnklasse kan voor veel verschillende taken worden ingezet. De zevende vloot van de Israëlische marine, die met onderzeeërs vaart, wordt wereldwijd ingezet voor geheime operaties, en bevindt zich daardoor vaak op grote afstand van de Israëlische kust. Men gaat ervan uit dat dit nieuwe schip raketten met kernkoppen kan afvuren [red. Jodendom-online: net als de in '12 andere door Duitsland geleverde onderzeeërs], en dat het daardoor een belangrijke rol speelt als afschrikking voor Iran in de nucleaire race.

De Tanin heeft een nieuw soort motor, waardoor hij zich onder water zeer geruisloos kan voortbewegen. Het 68 meter lange schip met 2200 ton waterverplaatsing beschikt over een aandrijvingsmix met brandstofcellen en elektromotoren en kan daarmee tot twee weken onder water opereren.

Door deze aanschaf beschikt de Israëlische defensie over een van de meest geavanceerde onderzeeërs ter wereld, en ook een van de duurste.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.