5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Verdachte aanslag Brussel bewaakte gijzelaars
Publicatiedatum: zaterdag 06 september 2014 Auteur: De Redactie | 999 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, BelgiĆ«, islamitische fascisme, ISIS [Islamitische Staat] »

Mehdi Nemmouche, een doorgedraaide oud-Syriëstrijder.

De Fransman die ervan wordt verdacht in mei in Brussel de aanslag op het Joods Museum in Brussel hebben gepleegd, zou in Syrië westerse gijzelaars hebben bewaakt en gevangenen stelselmatig hebben gemarteld.

De Franse krant Le Monde meldde zaterdag dat de terreurverdachte Mehdi Nemmouche door een Franse journalist is herkend als een van de bewakers. Die journalist, Nicolas Hénin van het blad Le Point, was een van de gijzelaars.

Hij heeft verklaard dat Nemmouche voor de soennitische jihadisten gijzelaars bewaakte en stelselmatig tientallen Syrische gevangenen martelde. Nemmouche behoorde volgens Hénin tot een klein groepje Fransen die systematisch en iedere nacht Syrische gevangen martelden. Daarbij werd veel met vuurwapens geschoten. Als Nemmouche „niet aan het zingen was dan martelde hij”. Dat gebeurde volgens Hénin in de ruimte waar hij ook was ondervraagd.

Hénin en Le Point hebben deze informatie achtergehouden om andere westerse gijzelaars in Syrië niet in gevaar te brengen. Hénin kwam in april vrij samen met drie andere Franse journalisten.

Draaideurcrimineel Nemmouche wordt ervan verdacht 24 mei een aanslag op het Joods Museum in Brussel te gepleegd en vier mensen te hebben gedood. Hij werd 30 mei in Marseille gearresteerd. Hij wordt 12 september in Brussel opnieuw voor de rechter geleid.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.