27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Kinderpostzegels geeft donateurs geen eerlijk antwoord – niet kopen dus
Publicatiedatum: maandag 22 september 2014 Auteur: De Redactie | 1.058 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Boycot »
De mening van Likoed Nederland is gevraagd op de reactie van de Stichting Kinderpostzegels op onze actie ‘Stichting Kinderpostzegels steunt dubieuze doelen’, zoals zij die aan bezorgde donateurs heeft toegezonden.
Wij constateren dat Stichting Kinderpostzegels op geen enkele manier in gaat op het belangrijkste kritiekpunt van Likoed Nederland.

Dat is namelijk dat de Stichting Kinderpostzegels politiek bedrijft door Palestijnse organisaties met een politieke agenda financieel te steunen. Deze organisaties roepen op tot het boycotten van Israël, de enige westers-seculiere democratie in het Midden-Oosten, waardoor de toekomst en het welzijn van Israëlische kinderen – of die nu Arabisch of Joods zijn – wordt geschaad.

Er wordt niet ingegaan op de vraag waarom zulke organisaties toch geld van Kinderpostzegels ontvangen. Dat er geen eerlijk antwoord wordt gegeven op deze essentiële vraag is al triest, maar dat de stichting Kinderpostzegels daarbij in haar antwoord subsidie-ontvanger Holy Land Trust als een organisatie omschrijft “die zich richt op verzoening” is ronduit schokkend. Want deze organisatie:

    • geeft trainingen aan de radicaal-islamitische organisatie Hamas, een groepering die door alle Westerse landen, waaronder Nederland, als terroristische organisatie wordt aangemerkt. En die in haar Handvest heeft staan dat Israël van de kaart moet worden geveegd en de Joden uitgeroeid;
    • vindt dat demonstraties niet voldoende zijn in de strijd tegen Israël, en dat een gewapende strijd tegen dit land nodig was en blijft. (Bron: NGO Monitor.)

Hoe kan een organisatie die opkomt voor de belangen van kinderen, een geweld propagerende groepering als Holy Land Trust ‘verzoenend’ noemen?
De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan dat de Stichting Kinderpostzegels haar donateurs geen echt, eerlijk antwoord wil geven op de vraag waarom zij zeer anti-Israëlische groeperingen ondersteunt, die geweld (ook tegen kinderen) propageren en die banden onderhoudt met terroristische organisaties.

Het is stuitend dat Kinderpostzegels weigert om open verantwoording af te leggen over de door haar van goedwillende burgers verkregen gelden.
De kerkelijke stichting Clearfacts roept daarom op tot een boycot van Kinderpostzegels, zie hieronder.

Persbericht Clearfacts: boycot de actie van stichting Kinderpostzegels

De stichting ClearFacts roept kerkelijk Nederland op de komende actie van stichting Kinderpostzegels Nederland te boycotten.
Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie worden anti-Israëlische projecten gesteund, zo heeft ClearFacts vastgesteld.

Woensdag 24 september start de schooljeugd weer met de jaarlijkse actie voor Kinderpostzegels Nederland. ClearFacts vindt dat stichting Kinderpostzegels politiek bedrijft door Palestijnse organisaties met een politieke agenda financieel te steunen. Ondanks protesten blijft genoemde stichting hiermee doorgaan.

Een van de omstreden organisaties die worden gesteund met de verkoop van kinderpostzegels is Holy Land Trust. Volgens Kinderpostzegels Nederland richt die zich op verzoening. In werkelijkheid verzorgt deze organisatie trainingen aan de radicaalislamitische organisatie Hamas. Daarvoor is overtuigend bewijsmateriaal voorhanden.

ClearFacts vindt het onbegrijpelijk dat Nederlandse kinderen op deze wijze in het Palestijns-Israëlisch conflict worden betrokken.

ClearFacts is de voortzetting van de stichting Geen Kerkgeld voor Geweld. Vandaar dat ze zich specifiek tot de leden van Nederlandse kerken richt bij de oproep tot een boycot van de kinderpostzegelactie.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.