27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Stille intifada: Aanval op Joodse peuters op Olijfberg
Publicatiedatum: woensdag 01 oktober 2014 Auteur: De Redactie | 876 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Kinderslachtoffers , Intifada, Wegterreur en stenen-gooien, Olijfberg [Har Hazeitim] »
Een groep Joodse kinderen in de leeftijd van twee tot vijf jaar werd dinsdag haastig naar de schuilplaatsen van hun kinderdagverblijven en kleuterscholen gebracht, nadat ze waren aangevallen door gemaskerde Arabische oproerkraaiers op de Olijfberg.

De aanval vond plaats in de kleine Joodse wijk Ma'ale Hazeitim, die grenst aan de grote Joodse begraafplaats die de westelijke helling van de Olijfberg in beslag neemt.

De Arabieren, allemaal jongeren, gooiden stenen, vuurwerk en molotovcocktails naar de omheinde speeltuin van een kinderdagverblijf. Kinderen in nabijgelegen kinderdagverblijven en kleuterscholen werden ook naar binnen gesleept, totdat het tumult luwde nadat tenslotte de Israëlische politie arriveerde.

Dergelijke aanvallen gebeuren bijna dagelijks in Jeruzalem, waar bewoners en ambtenaren zeggen dat er een 'stille intifada' wordt uitgevochten.

Omdat er – op wonderlijke wijze – weinig ernstig gewonden zijn als gevolg van de aanslagen, zijn de gemeentebesturen en de politie terughoudend om harde maatregelen te nemen ter beteugeling van het geweld, waarover de Israëlische media met verachting schrijven.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.