23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Een swastika op de Tempelberg
Publicatiedatum: dinsdag 21 oktober 2014 Auteur: Redactie | 1.379 keer gelezen
Fatach, Chamas, Jeruzalem [Al-Quds], Heilige Plaatsen, Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Antisemitisme buitenland, rellen, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen, De Waqf, islamitische fascisme, Tehilliem/Psalmen »
Hoewel moslims beweren dat de Tempelberg een van hun heiligste religieuze plek is, staat dit in schril contrast met het feit dat er antisemitische tag – vermoedelijk door moslims – op de meest heilige plaats binnen het Jodendom is gespoten.

Zondagmorgen ontdekten Joodse bezoekers op de Tempelberg een antisemitische tag die door islamitische gelovigen gespoten zou zijn. De tag beeldt een gelijkstelling van de Joodse Davidster en de nazi-swastika.

Er is al zeer lange tijd sprake van een chaos op de Tempelberg waarvan de Joden over het algemeen de schuld van krijgen. Dit terwijl het tegendeel de waarheid is. Vorige week waren de rellen op de Tempelberg zo heftig, dat de Israëlische politie gedwongen was een groep terroristen in de moskee op te sluiten, nadat zij zware stenen en andere projectielen naar de veiligheidskrachten gooiden. Dit incident volgt op een reeks van opruiende verklaringen van de Palestijnse Autoriteit leider Mahmoud Abbas, die de Palestijnen heeft opgeroepen om met "alle middelen" die zij tot hun beschikking hebben moeten voorkomen dat Joden maar één voet op de Tempelberg zetten.

Voorts heeft onlangs de media een foto van een Joodse man gecirculeerd waar hij in het gezicht van een moslima schreeuwt. Wanneer je goed kijkt, snap je ook wat voor zijn boosheid heeft plaats gevonden. Hoewel zij verschrikt en verbaasd lijkt te kijken, hield ze wel een boek van Tehilliem [Psalmen] op zijn kop in haar handen vast. Wat moet een moslima met Tehilliem op zijn kop in haar handen?

Dit mondde uit op een rel en de Joodse man werd afgevoerd. Om de orde enigszins te kunnen handhaven, heeft de politie bevolen dat afgelopen vrijdag alleen mannen boven de 50 op de Tempelberg toe te laten. Vrouwen werden niet toegelaten.

Voorts heeft Chamas gezworen 'bloed te laten vloeien' op de Tempelberg, om zo de Palestijnse Arabieren tegen de Joden op de Tempelberg op te hitsen. Helaas staat de Tempelberg onder de jurisdictie van de Jordaanse Waqf, die de toegang van Joden op de Tempelberg sterk beperkt en Joden verbiedt op straffe van arrestatie te bidden op de Joodse heiligste plaats. Dit gaat tegen de diverse rechtspraken uit die het voordeel van de rechten van Joden om op de Tempelberg te bidden oordeelden.

 Hoezo Islamitische 'heilige plaats?' Klik op de afbeelding.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.