27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Stille Intifada in Jeruzalem gaat onvermoeid door
Publicatiedatum: donderdag 23 oktober 2014 Auteur: Redactie | 996 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Misbruik hulporganisaties, Kinderslachtoffers , Lieberman, Intifada, Wegterreur en stenen-gooien »
De tragische terroristische aanslag in Jeruzalem waarbij de 3 maanden oude Chaya Zisel-Braun werd vermoord, was voor Arabische terroristen niet voldoende. Vanmorgen, nog geen dag later, gooiden gemaskerde Arabieren stenen naar de kleuterschool.

De kleuterschool bevindt zich in de wijk Ma'ale ha-Zeitim naast de Ras al-Amud, in Oost-Jeruzalem. Er werden geen gewonden of schade gemeld. De verdachten zijn op de vlucht geslagen.

Naast de aanval op de kleuterschool, werden stenen naar het Light Rail station in Shuafat in Oost-Jeruzalem gegooid. De sneltram raakte beschadigd, maar er was geen sprake van gewonden.

Vanmiddag raakte een buschauffeur gewond toen hij doelwit werd van andere Arabische relschoppers die stenen naar zijn bus gooiden. Een andere bus die langs reed, raakte ook beschadigd.

Op dezelfde moment vond er aan de grens van de Joodse wijk van Oost-Talpiot een spervuur van grote stenen plaats door terroristen. Ook in de Meik Nakarstraat was het raak, waar onlangs een controversieel bouwproject van de gemeente Jeruzalem is gestart.

Chaya Zisel-Braun, net voor haar dood

Betreft de moord op Chaya Zisel-Braun, deze werd door een seniormedewerker van de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas alom geprezen en de dader werd 'een held' genoemd.

De Duiste Israel Heute kon melden dat de officiële Facebook pagina van Fatach de dader als volgt kenmerkte [klik HIER voor zijn foto].

De held en martelaar Abd al-Rahman al-Shaloudi, die een heilige daad verrichtte door kolonisten te overrijden in bezet Jeruzalem. Denk nooit dat zij die gestorven zijn voor Allah dood zijn. Zij leven voort bij Allah en ontvangen hun beloning” [Vertaling door E.J. Bron].

Ondertussen laat Chamasleider Ismail Haniyeh - die ook de moord op Chaya Zisel-Braun alom heeft geprezen, zijn dochter in Israël behandelen. In het kader van al die terrorisme, meldde minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Liberman [Yisrael Beytenu] dat Israël "de volgende keer Haniyeh's dochter niet zal behandelen. Wij zullen hem herinneren aan het feit dat hij de moord op de baby Chaya Zisel Braun hj"d [Hasjem Jiemkom Domov, Moge Hasjem haar bloed wreken] heeft geprezen en wij zullen hem linea recta terugsturen," verklaarde Liberman.

Ichilov Ziekenhuis bevestigde dat Haniyeh's dochter 1 van de 13 kinderen is die "inderdaad gedurende een aantal dagen in het ziekenhuis is voor medische behandeling. Meer dan 1000 patiënten uit de Gazastrook en de Palestijnse Autoriteit gebieden - zowel volwassenen als kinderen - worden ieder jaar voor behandeling in ons ziekenhuis opgenomen."

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.