21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanjahoe verwerpt kritiek op bouw van 1000 nieuwe Joodse huizen in Jeruzalem
Publicatiedatum: woensdag 29 oktober 2014 Auteur: Brabosh | 1.037 keer gelezen
Yesha - Westbank, Jeruzalem [Al-Quds], Binyamin Netanyahu, 'Nederzettingen', Bouwplannen »
Op maandagochtend raakte bekend dat premier Benjamin Netanjahoe het licht op groen heeft gezet voor de bouw van 660 nieuwe woningen in de Ramat Shlomo, een wijk in het noordoosten van Jeruzalem, en nog eens 400 woningen in Har Homa, een wijk in het zuidoosten van de hoofdstad.

Dit bericht komt bovenop de aankondiging van plannendie de bouw omvatten van ca. 2.000 woningen, voor het merendeel binnen de zogenaamde ‘nederzettingen blokken’ in Judea en Samaria, plus de aanleg van 12 nieuwe wegen in de betwiste gebieden die de Israëlische gemeenten voorbij de Groene Lijn met elkaar verbinden.

“Wij hebben gebouwd in Jeruzalem, wij bouwen nog in Jeruzalem en wij zullen doorgaan met blijven bouwen in Jeruzalem,” zei de premier gisteren. En op het verwijt dat bouwen in Jeruzalem de vrede bedreigt antwoordde hij: “Ik heb de bewering gehoord dat onze constructie in Joodse wijken in Jeruzalem de vrede verder wegduwt. Het is de kritiek die de vrede verder verwijdert.”

In de Knesset antwoordde de premier op kritiek van de oppositie op de bouwplannen als volgt:

“Er is een brede overeenstemming onder het publiek dat Israël het volste recht heeft om te bouwen in de Joodse wijken van Jeruzalem. Elke Israëlische regering in de afgelopen 50 jaar deed dat en het is de Palestijnen tevens duidelijk dat die plaatsen onder Israëlische controle zullen blijven staan in om het even welk wederzijds akkoord

De Fransen bouwen in Parijs, de Engelsen bouwen in Londen, de Israëliërs bouwen in Jeruzalem. Zouden wij dan de Joden moeten vertellen dat ze niet in Jeruzalem mogen leven omdat het de gemoederen zou ophitsen? Israëliërs bidden ‘tot volgend jaar’ in het heropgebouwde Jeruzalem en u vertelt ons niet te bouwen in Jeruzalem?

Wij gaan door met bouwen net zoals wij bouwen sinds het het begin van de staat. Daar moet een duidelijk akkoord over zijn. Bouwen is het natuurlijke antwoord op diegenen die ons uit ons land willen verdrijven. Zij willen de dood en wij bouwen aan het leven.”

Zowel Jordanië als president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit dreigen om in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties de kwestie Jeruzalem aan te kaarten en willen een resolutie indienen waarin wordt geëist dat Israël stopt met bouwen in de nederzettingen en in het bijzonder in ‘Oost’-Jeruzalem, dwz. in Jeruzalem dus want er bestaat geen West-Jeruzalem. Die benaming dateert nog van de korte periode tussen 1948 en 1967 toen de Jordaniërs Jeruzalem hadden veroverd, de stad Arabiseerden en de Joden verdreven naar de buitenwijken ten westen van de Oude Stad.

Ron Dermer, Israel’s ambassadeur aan de VS, zei in Washington op zondag 26 oktober 2014 dit over het hypocriete houding van PA-president Mahmoud Abbas:

“President Abbas, die een onderzoeksdocument schreef waarin de Holocaust wordt ontkend, is de tweede grootste bedreiging voor Israël. Het is een schande om hem een man van vrede te noemen. Hij is een vijand van Israël die kinderen opvoedt om Joden te haten en een Judenrein Palestina wil oprichten.

Sinds 1967 is de Palestijnse bevolking vier keer verdubbeld tot drie of vier miljoen mensen en president Abbas durft het wereldpodium van de Verenigde Naties te betreden en Israël te beschuldigen voor het plegen van een Holocaust [op de Palestijnen]? Wat een schande, wat een schande dat iemand in deze wereld Abbas een ‘man van vrede’ noemt.”

Amen.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.