25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Verdediger voor Joodse rechten rabbi Glick neergeschoten in Jeruzalem
Publicatiedatum: woensdag 29 oktober 2014 Auteur: De Redactie | 996 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Tempelberg [Berg Moriah], (zelfmoord) aanslagen, Media_antisemitisme, Media_Politiek »

De vooraanstaande verdediger voor de Joodse rechten rabbi Yehuda Glick, is woensdagavond zwaargewond geraakt tijdens een aanslag in Jeruzalem. Glick werd van dichtbij neergeschoten door een man op een motor.

De aanslag vond plaats na afloop van een een bijeenkomst waarop gepleit werd voor 'de terugkeer naar de Tempelberg'. Rabbi Glick is een bekend voorstander van de bouw van de derde Joodse tempel op de plek waar nu de Rotskoepel en de al-Aksa moskee staan.

Knesseth-lid Moshe Feiglin van de Likoed-partij was op de bijeenkomst aanwezig. Feiglin noemde de aanslag in gesprek met de Israëlische krant Yedioth Ahronot 'verschrikkelijk maar niet onverwacht': "Rabbi Glick werd non-stop bedreigd. Het feit dat hij niet continu werd bewaakt is een fout."

Ook aanwezig op de bijeenkomst was minister van Economische Zaken Naftali Bennett. Hij riep premier Netanyahu op om de soevereiniteit over Jeruzalem te herstellen. "Een aanslag in hartje Jeruzalem op een publieke figuur is het oversteken van een met bloed getekende rode lijn."

Rabbi Glick is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.