23 Kislew 5782 | 26 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Mahmoud Abbas spoort Palestijnen aan tot geweld en roept vandaag ‘dag van woede’ uit in Jeruzalem
Publicatiedatum: vrijdag 31 oktober 2014 Auteur: Brabosh | 1.023 keer gelezen
Fatach, Jeruzalem [Al-Quds], Tempelberg [Berg Moriah], Palestijnse Autoriteit [PA], Media_antisemitisme, Media_Politiek »
Vlag van Islamitische Staat (IS/ISIS) gespot op de Tempelberg in Jeruzalem

Al-Fatah, de politieke factie van en geleid door Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, tevens de president van de Palestijnse Autoriteit en van de Palestijnse Bevrijding Organisatie (PLO), heeft gisteravond opgeroepen om vandaag vrijdag een “dag van woede“ te houden in Jeruzalem. Israël had woensdagavond de Tempelberg afgesloten na de aanslag op rabbijn Yehuda Glick maar 24 uur later – op donderdagavond – de Tempelberg weer opengesteld voor het publiek om moslims vandaag toe te laten deel te nemen aan het traditionele vrijdaggebed.

Het was het officiële Palestijnse nieuwsagentschap WAFA dat de oproep van Mahmoud Abbas’s factie verspreidde om vandaag te demonstreren op de Tempelberg, door de Palestijnen in het Arabisch  Haram al-Sharif genoemd.

“Fatah roept zijn strijders en de Palestijnen op om massaal de Al-Aqsa Moskee en bezet Jeruzalem ter hulp te snellen,” citeerde WAFA Abbas’ Al Fatah.

Het lijkt dus andermaal een dag van geweld te worden vandaag in Jeruzalem, de Palestijnen lusten er wel pap van. Met de zakken vol gepropt met stenen en messen, wordt het weer een leuke dag voor die vredelievende Palestijnen. En ik die altijd dacht dat de vrijdag een dag van gebed en ingetogenheid was. Niet in ‘Palestina’ dus…

En dat allemaal dankzij de aanhoudende en directe aansporingen van de door het Westen zo opgehemelde ‘gematigde’ PA-president Mahmoud Abbas. Ik denk dat het Westen het begrip ‘gematigd’ dringend een andere invulling moeten geven.

WAFA verspreidde tevens de oproep van de Commissie voor Mobilisatie en Organisatie van Al Fatah, met name dat “vrijdag een dag van woede werd uitgeroepen over het hele thuisland en in de landen die gastland zijn voor de vluchtelingen, om uitdrukking te geven aan het verzet van het Palestijnse volk tegen om het even welke aanval op de heilige plaatsen in het bijzonder tegen hun Al-Aqsa Moskee… En om de ontheiliging van Al-Aqsa te beschouwen als een religieuze oorlogsverklaring tegen het Palestijnse volk en de Arabische Islamitische naties.”

Al bij al krasse uitspraken van Mahmoud Abbas maar zo is de president al weken bezig om de gemoederen onder de Palestijnen op te hitsen tegen de Joden en hun staat. Hieronder videobeelden van een uitzending van de Palestijnse openbare televisie (PA-TV) tussen 17 en 19 oktober 2014.

In dezelfde week dat honderden Arabieren aan het rellen waren en een terrorist een baby en een jonge vrouw vermoordde aan een tramhalte, zond de officiële Palestijnse televisie maar liefst 19 keer de ophitsing en oproep tot geweld uit van de – volgens Westerse politici – zo ‘gematigde’ en ‘naar vrede verlangende’ Palestijnse president Mahmoud Abbas. [bron: Likoed.nl via Memri TV)

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.