16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Internationale campagne tegen 'ontheiliging Al Aqsa'
Publicatiedatum: zondag 09 november 2014 Auteur: De Redactie | 1.259 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Palestijnse Autoriteit [PA], Turkije, JordaniĆ«, Al-Aqsa, De Waqf, Intifada »
De Rostkoepel verwaarloosd, totdat in 1967 Israel eindelijk haar hoofdstad weer in handen kreeg [bron]

In de Arabische wereld woedt een storm van protest tegen Israël, in combinatie met een opruiing als de Joodse Staat in geen jaren heeft beleefd.

Uit protest tegen de Israëlische politie-actie op de Tempelberg heeft Jordanië zijn ambassadeur uit Tel Aviv teruggetrokken. In Palestijnse media wordt al de term 'auto-opstand' gebruikt, en in cartoons worden auto's gelijk gesteld met de raketten van Hamas. De radicaal-islamitische Hamas juichte in de sociale netwerken over de terreuraanslagen en riep op om deze uit te breiden.

Het officiële Palestijnse persbureau Wafa meldde over de terreuraanval, woensdag in Jeruzalem: 'Israëlische politie schiet Jeruzalemmer dood na auto-ongeluk'. Het bericht beweert dat de bestuurder de controle over zijn auto verloor. Pas toen de weduwe van de moordenaar hem openlijk als 'held en onze martelaar' prees, corrigeerde Wafa het bericht. Een van de zonen van de terrorist zei, dat hij blij en trots op zijn vader was.

Ondanks dit publiceerde het officiële Turkse persbureau Anadolu het Twitter-bericht 'Palestijn doodgeschoten door Israëlische politie', zonder verdere uitleg. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem protesteerde. Volgens een recente peiling in Israël is Turkije het meest gehate land ter wereld.

De Veiligheidsdienst van de Palestijnse Autoriteit publiceerde een tekening waarin een Israëlische soldaat de als vrouw voorgestelde Al-Aqsa moskee verkracht. De Palestijnen claimen de Tempelberg, de heiligste plaats van het Jodendom, voor zichzelf. Ze klagen, dat Joodse kolonisten de Al Aqsa moskee, de derde heiligste plaats van de islam, alleen al door hun loutere aanwezigheid zouden 'ontheiligen'.

Palestijnen en Jordaniërs hebben de Veiligheidsraad opgeroepen om ervoor te zorgen, dat Israël zijn provocaties en opruiing tegen de islamitische heilige plaatsen in Jeruzalem beëindigt. Maar geen woord over de rellen van gemaskerde Arabische jongeren, die hebben geleid tot de recente politie-acties op het terrein.

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) probeert nu zelfs internationale journalisten en persbureaus te beïnvloeden. Hij spoort de journalisten aan, de term 'Tempelberg' niet meer te gebruiken. Het zou gaan om het 'Al-Aqsa terrein'. Alle andere termen zijn 'nietig'.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.