23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Arabieren herschrijven de geschiedenis om Jeruzalem alleen voor zichzelf op te eisen
Publicatiedatum: vrijdag 14 november 2014 Auteur: Brabosh | 1.070 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Tempelberg [Berg Moriah], Mythen, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen »
Skyline van Jeruzalem gedomineerd door de Tifereth en de Hurva synagoges, vóór de Arabisch-islamitische invasie en annexatie van 1948/1949.

Na de verovering van de stad dynamiteerden de moslims beide synagoges samen met nog 55 andere. Het Joods Kwartier in de Oude Stad werd afgebrand tot in de kelders, grote delen van de Joodse begraafplaats in puin geslagen en de resten gebruikt voor de aanleg van wegen en pissijnen van de Arabieren. 19 jaar lang was Jeruzalem verboden gebied voor Joden. Pas nà 1967 kunnen de Joden weer voor het eerst aan de Klaagmuur (Kotel) bidden en beginnen aan de heropbouw van hun hoofdstad.

De bedoeling van de Arabische moslims met de vernietiging van eeuwenoude Joodse heiligdommen in Jeruzalem was duidelijk: elk spoor van Joodse aanwezigheid moest worden weggevaagd en alle mogelijke aanspraken op de onmiskenbare Joodse entiteit van de stad teniet gedaan. Het moest allemaal van origine omgeturnd worden tot Islam dat geen Joodse autonomie in eender welke vorm naast zich duldt en zeker geen autonome Joodse staat die bestuurd zou worden door louter Joden en aldus buiten de controle van de Islam zou vallen.

Herschrijving van de geschiedenis
Ontkenning, verwaarlozing en vernietiging van bewijzen van Joodse aanwezigheid op de Tempelberg zijn de Arabische manier geworden om Jeruzalem voor zichzelf op te eisen.

Arabieren ontkennen systematisch elke band tussen de Joden en Jeruzalem; zij saboteren en vernietigen archeologisch bewijsmateriaal zelfs op de de heiligste plaats van het Judaïsme met name de Tempelberg. Arabieren gaan onverminderd door met de rechtmatigheid te ontkennen van de verbinding van het Joodse volk met Jeruzalem.

Arabische leiders benadrukken dat er nooit in de geschiedenis een Joodse tempel heeft gestaan op de Tempelberg, noch de Eerste Tempel en noch de Tweede die door de Romeinen werd vernietigd in 70 na Chr.

Zij beweren tevens dat de Westelijke Muur (Kotel/Klaagmuur) in werkelijkheid een islamitisch heiligdom is waarop de moslims historische rechten kunnen laten gelden.

Maar daar blijft het niet bij
Om de retoriek in daden om te zetten vertonen de islamitische religieuze leiders die de Tempelberg beheren, een flagrant disrespect en minachting voor het archeologisch bewijs van Joodse aanwezigheid.

Na de herovering van het IDF op de Arabieren en de verdrijving van de Jordaanse bezetter in juni 1967 behield Jordanië wel het religieuze en materiële beheer over de Tempelberg bij wijze van gunst van Israël. De Jordaanse moslim Waqf toog onmiddellijk aan het werk en de herschrijving van de geschiedenis in daden om te zetten.

Zo werd tussen 1999 en 2001 door de Moslim Waqf meer dan 13.000 ton puin van de Tempelberg en diverse substructuren uitgegraven en op verspreide stortplaatsen gedumpt. Met inbegrip van ontelbare archeologische resten afkomstig uit de Eerste en de Tweede Tempel periodes, die de Israëliërs hebben teruggevonden op de stortplaatsen.

Tijdens de bouw van een nieuwe ondergrondse moskee in een ondergrondse hal waarvan verondersteld werd dat die dateerde uit de tijd van Herodes en de bestrating van een ‘openlucht’ moskee elders op de Tempelberg, verbood de Moslim Waqf de Israel Antiquities Authority om toezicht te houden de werken en mocht niet eens de werken observeren.

Wanneer archeologische vondsten van om het eender welke periode – hetzij Joodse of andere – worden ontdekt tijdens aan de gang zijnde bouwwerken, is de de Israel Antiquities Authority door de wet gemachtigd om om het eender waar in Israël de supervisie en observatie over de werken te houden. Die machtiging bestaat reeds sinds 1922 en werd gedocumenteerd in het internationaal akkoord van de Volkerenbond (de directe voorganger van de Verenigde Naties) omtrent het [Brits] “Mandaat voor Palestina”.

Dergelijke grove minachting voor het pre-Islamitische Joodse erfgoed van Jeruzalem – in het bijzonder met betrekking tot de voor het Jodendom heiligste historische site – is een veel meer verraderlijke vorm van de dezelfde islamitische intolerantie die de Taliban motiveerde om in maart 2001 twee gigantische pre-Islamitische standbeelden van Boeddha te slopen die werden uitgehouwen in een rots in Afghanistan en meer recent hoe in juli 2014 Islamitische Staat (IS/ISIS) het Graf van de Profeet Jonah dynamiteerde in Mosoel, in het noord-westen van Irak.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.