20 Chesjwan 5782 | 26 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
4 doden in een terreuraanslag in Jeruzalem [met beelden van NPO Spirit]
Publicatiedatum: dinsdag 18 november 2014 Auteur: Redactie | 1.059 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], (zelfmoord) aanslagen, Intifada, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving »
Arabische terroristen hebben in Kehillat Bnai Torah Yeshiva Synagogue in Har Nof in Jeruzalem het vuur geopend, waardoor 4 mensen gedood werden en 13 mensen gewond raakten.

2 Arabische terroristen met pistolen, bijlen en messen drongen de synagoge binnen en vielen Joden die het Ochtendgebed dawnden [baden] aan.

Zeer kort na de schietpartij kwam de politie al aan en schoot de beide terroristen dood. Op het filmpje hoor je de schietpartij op de achtergrond.

De terroristische Chamas en de Islamitische Jihad noemden de aanslag "een heroïsche daad". Een woordvoerder sprak van een "natuurlijke reactie" op de dood van de buschauffeur [later meer over op deze site]. Volgens Chamas was de chauffeur slachtoffer van een executie, terwijl uit onderzoek duidelijk blijkt van een zelfmoord.

Rechts: Rav Moshe Twersky hj"d

Een van de dodelijke slachtoffers is geïdentificeerd als de 60 jarige Rosj Kollel van de Litvische Charedische Torat Moshe Jesjiva, Rabbi Moshe Twersky hj"d [Hasjem Jiemkom Domov, Moge Hasjem zijn bloed wreken].
Hij is zoon van de Tolner Rebbe Rabbi Isadore Twersky en de kleinzoon van Rabbi Joseph B. Soloveitchik.
Rabbi
Twersky's lawaje zal vandaag om 14:00 plaatsvinden vanuit de Beit HaTalmud Yeshiva in Har Nof.

De andere 3 slachtoffers zijn Rabbi Kalman Levine hj"d ; Aryeh Kupinsky hj"d, en Avraham Shmuel Goldberg hj"d. Zij worden om 15:00 plaatselijke tijd worden begraven.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.