23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische politie onderschept wapens en vuurwerk voor Intifada in Jeruzalem
Publicatiedatum: donderdag 20 november 2014 Auteur: Redactie | 1.022 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Wapensmokkel, (zelfmoord) aanslagen, Intifada »

18.000 vuurwerk, 1000 zwaarden, bijna 10.000 tasers, 5200 commando messen en enige duizenden andere 'koude' wapens lagen verstopt in dozen met kerstversiering. De lading werd door de Israëlische politie onderschept die op weg was naar Palestijnse terroristen in Oost-Jeruzalem.

De dodelijke lading lag verborgen onder een laag van kerstversieringen en werd vanuit China verscheept. Het was naar alle waarschijnlijkheid bestemd om ze tegen de politie en de Joodse inwoners van Jeruzalem in te zetten.

Vuurwerk wordt een steeds populairder middel om tegen de oproerpolitie in te zetten omdat zwaar knalvuurwerk en sommige Romeinse kaarsen in staat zijn de beschermende uitrusting van agenten te doorboren en ernstige brandwonden veroorzaken.

Arabische terroristen rellen namelijk sinds de zomer in Jeruzalem en hebben inmiddels een reeks dodelijke aanslagen op hun geweten.

Diverse verdachten, waaronder een aantal inwoners zijn gearresteerd.

Zie op Jerusalem Post de beelden.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.