23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terrorist steekt mensen neer in supermarkt
Publicatiedatum: woensdag 03 december 2014 Auteur: Redactie | 870 keer gelezen
(zelfmoord) aanslagen, Intifada, steekpartij »
De terrorist werd in zijn been geschoten, ingerekend en per ambulance afgevoerd

Een Palestijnse terroristische tiener heeft vanmiddag twee mannen van rond de vijftig jaar neergestoken in een supermarkt op de Westelijke Jordaanoever. Een beveiliger greep volgens Israëlische media daarop naar zijn wapen en schoot de 16-jarige dader neer.

De steekpartij vond plaats in de buurt van de Israëlische nederzetting Ma'ale Adoemim, ten oosten van de hoofdstad Jeruzalem. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. Het is onduidelijk hoe de terrorist eraan toe is. Hij zou in zijn benen zijn geraakt. De dader en twee andere terroristen zijn opgepakt.

De beveiliger was op het moment van de steekpartij niet aan het werk, maar had wel zijn dienstwapen bij zich. Dat mag sinds Israël in november de wapenregels heeft versoepeld nadat zeven mensen waren vermoord bij een aanslag op een synagoge.

Na de oorlog in de Gazastrook afgelopen zomer is constant onrustig. De oorlog is dan wel voorbij, maar het geweld blijft aanhouden. Maandag werd een terroristische vrouw nog neergeschoten door Israëlische soldaat, omdat zij een collega van hem had gestoken met een mes.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.