29 Niesan 5781 | 11 april 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse man neer gestoken in Crown Hights [NY]
Publicatiedatum: dinsdag 09 december 2014 Auteur: Redactie | 879 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Verenigde Staten, Media_antisemitisme »
Vanmorgen rond 2.00 plaatselijke tijd, is een 22 jarige Israëlische Joodse man neergestoken in Crown Hights, het hoofdkwartier van de Chabad-Lubavitch op 770 Eastern Parkway in NY.

De politie arriveerde op de plaats waar de steekpartij heeft plaatsgevonden en schoot de dader neer,omdat hij weigerde zijn wapen te laten vallen. Hij is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De man was van Afro-Amerikaanse afkomst en men vermoed dat hij een moslim was.

Het slachtoffer is stabiel, maar zijn verwondingen zijn zeer ernstig. Hij werd naar verluid in zijn nek gestoken. De gemeenschap wordt opgeroepen te dawnen - bidden - voor Levy Yitzhak ben Raizel. Hij is onlangs uit Beitar Illt [Israël] aangekomen in New York en was net begonnen aan zijn studie bij Chabad.

Het is duidelijk dat ook Amerikaanse autoriteit alert moeten zijn en het antisemitisme werkelijk serieus moeten nemen. Daar er te weinig gedaan wordt aan antisemitische incidenten. Met name op campussen.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.