14 Sjewat 5782 | 16 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
3 Arabieren planden een aanslag verkleed als orthodoxen
Publicatiedatum: dinsdag 06 januari 2015 Auteur: Redactie | 958 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Maatschappij, Charediem, (zelfmoord) aanslagen »
Het gerechtelijk arrondissement van Jeruzalem heeft bewezen geacht dat 3 Arabische mannen een aanslag planden in een evenementenhal vlakbij Bayit Vegan [Jeruzalem]. De 3 waren van plan om zich als charedische [orthodoxe] Joden te vermommenom.

De 3 Arabische terroristen uit Jeruzalem werden door de rechtbank veroordeeld voor samenzwering om een terroristische aanslag te plegen in een trouwzaal in de buurt van Bayit Vegan.

Anas Awisat, Basel Abidat en Ahmed Sorour werden vorige maand gearresteerd na een gezamenlijke operatie van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Beth en de Israëlische politie. De terroristen waren van plan om als charediem een choppa [bruiloft] te bezoeken om vervolgens zoveel mogelijk mensen dood te schieten.

De planning van deze terroristische aanslag startte begin december. De verdachten besloten een aanslag te plegen en kozen de Nof Evenementenhal als doelwit om zoveel mogelijk Joden te vermoorden. Awisat heeft daar in het verleden gewerkt en meende dat tijdens een choppa doorgaans 1000 mensen te verwachten zijn, waardoor hij dacht dat zij een groot aantal Joden zouden kunnen verminken en vermoorden.

De mannen wilden vervolgens wapens kopen en kwamen in contact met een Palestijns-Arabische wapenladehaar die aan hen 2 kleine machinegeweren verkocht en een Uzi voor 50.000 dollar.

In december bezochten het 3 tal de evenementenhal en bestudeerden het gebouw. Ze onderzochten de hoofdingang en de ingang van het personeel, om te bepalen welke ingang de meest handige manier zou zijn om ongezien binnen te dringen. Uiteindelijk kozen ze voor de hoofdingang. Maar ze werden, alvorens zij de daadwerkelijke aanslag konden plegen, gearresteerd.

Onlangs hebben er vele aanslagen plaats gevonden in Jeruzalem. Denk aan het bloedbad in Har Nof, uitgevoerd door winkelpersoneel van nabij gelegen supermarkt, en de poging tot moord op rabbi Yehuda Glick. Hij werd door een terrorist - even eens bij een evenementenhal - neergeschoten. Wat ook populair is onder de Palestijnse terroristen, is zoveel Joden verwonden en het liefst vermoorden met een auto en/of mes als moordwapen.

Palestijnse terroristen gebruiken wel vaker vermommingen om als charediem aanslagen te plegen. Zo werd vorige maand een grote zelfmoordaanslag in Tel Aviv verijdeld waar een Palestijnse terroriste als een Joodse zwangere vrouw zichzelf in het hartje van Tel Aviv wilde opblazen.

Tijdens Operation Protective Edge sneuvelden een aantal Israëlische militairen omdat zij werden aangevallen door Chamasterroristen die als IDF-ers waren verkleed. Om onbekende redenen hebben 2 Palestijnse vrouwen zich als charedische vrouwen verkleed om Samaria binnen te dringen.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.