23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Yeshivastudent gestoken door Arabier in Jeruzalem
Publicatiedatum: zondag 11 januari 2015 Auteur: De Redactie | 977 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Peilingen en Statistieken, (zelfmoord) aanslagen, Intifada, steekpartij »

Een 21-jarige yeshivastudent is donderdagavond neergestoken in de buurt van de Damascuspoort en ernstig gewond geraakt door dit incident; de dader wist te ontkomen.

Volgens politiewoordvoerder Micky Rosenfeld gaan de autoriteiten uit van een terroristische aanslag en zoeken naar een Arabier. Volgens het ziekenhuis had de dader het slachtoffer met een schroevendraaier in de longen gestoken. Na een geslaagde spoedbehandeling was de man buiten levensgevaar, werd vrijdag meegedeeld.

De yeshivastudent had gebeden bij de Westelijke Muur (Klaagmuur) en was op weg naar huis. Hij werd blijkbaar van achteren aangevallen. Een groot contingent van de politie zocht tevergeefs rond de Oude Stad van Jeruzalem naar de aanvaller (foto).

Conservatieve Israëlische Knessetleden toonden zich boos en bezorgd over het incident. Dany Dalon (Likoed) benadrukte dat men ervoor moet zorgen, dat Joden de Westelijke Muur veilig kunnen bereiken, zelfs als dit leidt tot beperkingen voor de Palestijnen.
De afgevaardigde Yoni Chetboun van de nieuwe ultra-orthodoxe partij Ha'am Itanu zei dat het een religieuze oorlog is om de identiteit en het bezit van Israël en speciaal van Jeruzalem.

Al maandenlang worden in Israël steeds weer Joden aangevallen door Arabieren. In de internationale media worden deze incidenten meestal genegeerd.

Volgens een donderdag gepubliceerde enquête van PCPSR in Ramallah denkt 89 procent van de Palestijnen, dat het Tempelplein met de Al Aqsa moskee en de Rotskoepel ernstig worden bedreigd met vernietiging door de Israëlische regering. Van de respondenten denkt 77 procent, dat de Joden op die plaats een derde Tempel willen bouwen.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.