20 Sjewat 5782 | 22 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
350 Joodse meisjes gered uit Arabische dorpen
Publicatiedatum: maandag 12 januari 2015 Auteur: Redactie | 1.099 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, kidnapping, islamitische fascisme »
350 Joodse meisjes gered uit Arabische dorpen Learn and Return, een organisatie die probeert te voorkomen dat vrouwen en meisjes worden gekidnapt en gevangen worden gehouden in een geweldadige relatie met Arabische mannen, geeft de schokkende weergave van duizenden Joodse vrouwen die momenteel opgesloten zitten.

De organisatie vertelt dat duizenden Joodse vrouwen zijn misleid in gewelddadige relaties met oudere Arabische mannen. Het spreekt over een epidemie van jonge Joodse meisjes die gedwongen worden tot druggebruik en prostitutie met oudere Arabische mannen.

Mishmar Ezrachi uit Beersheva meldde aan een vertrouwenspersoon van Learn and Return hoe groot het aantal Joodse meisjes uit de omgeving Beersheva worden gelokt in relaties met Arabische bedoeïenen door cadeautjes en aandacht. Het gevolg is dat zij 'vrijwillig' hun vriendjes volgen naar hun dorpen. Eenmaal daar worden de meisjes gedwongen om drugs te nemen. Ze worden omgevormd tot verslaafden die door gedwongen prostitutie hun geld verdienen om hun verslaving te bekostigen.

Omdat de meisjes vrijwillig mee zijn gegaan, kan de staat niet ingrijpen omdat er juridisch gezien geen sprake is van kidnapping. "Beersheva, Dimona, Ofakim en Sderot hebben veel arme gezinnen", zegt Shlomo Cohen, een hulpverlener voor Learn and Return. "Armoede maakt jonge meisjes kwetsbaar voor avances van oudere Arabische mannen die hen verleiden, dwingen tot gebruik van drugs en het leven van misbruik en prostitutie. We hebben het over jonge meisjes, vele minderjarigen, die daar nu gevangen zitten. Zij kunnen weliswaar door hun misleiding gewillig zijn meegegaan, maar ze worden onvrijwillig vastgehouden. Zij zijn drugsverslaafden en hebben hulp nodig om daar weg te kunnen komen. Omdat de meisjes dus in de 1e instantie 'vrijwillig' zijn meegegaan, grijpt de overheid niet in. Zij zijn wel bewust van het probleem, maar er is geen plaats om deze meisjes op te vangen, vooral nadat zij kinderen hebben gebaard.”

De organisatie schat dat er meer dan 20.000 Joodse meisjes in Arabische dorpen zitten gevangen onder soortgelijke omstandigheden. De aantallen stijgen dagelijks. Learn and Return werkt er aan om te voorkomen dat meisjes betrokken raken bij gewelddadige relatie. Dit doen ze door middel van individuele begeleiding, hulp bij werk, spreekbeurten bij tienermeisjes in scholen. De organisatie heeft ook een opvanghuis voor jonge meisjes die gered zijn tegen deze beesten.

Learn and Return hebben inmiddels meer dan 350 Joodse vrouwen uit Arabische dorpen gered en honderden uit geweldige relaties. Voor meer informatie kun je terecht op hun website www.learnandreturn.org.il.

Al in 2011 is er sprake van een toename van deze roofzuchtige relatie tussen Arabieren, Bedoeïenen met jonge Joodse meisjes. Met name in het zuiden van Israël. Maar er vallen ook slachtoffers in andere delen van Israël. In het zuiden zijn de meisjes vaak onder de 16, elders in Israël zijn de meisjes vaak 16 jaar of ouder.

Een voorbeeld lekte in de Europese media toen het bekend werd dat een 16 jarig meisje door Arabieren in het gezicht verminkt werd, na maanden langdurend seksueel misbruik.

In 2012 werd bekend de de anti-assimilatie organisatie Lehava een Joodse vrouw heeft gered uit een gewelddadig huwelijk. Jaren zat zij gevangen in de islamitische wijk van de Oude Stad van Jeruzalem. In 2014 werd het bekend dat een jongetje uit Gaza zijn Bar mitswa kon vieren nadat zijn moeder en haar kinderen zijn gered uit de handen van een gewelddadige Arabier. Hij had haar ook in een gewelddadig huwelijk misleid, waar ze als moslima moest leven. Yad L'Achim ontfermde zich vervolgens over haar en de kinderen.

Het begint steeds bekender te worden dat gewelddadige Palestijnse kinderen vaak door toedoen van de bovenstaande misleidingen, verkrachtingen en mishandelingen, zelf halachisch Joods zijn met een extremistische moslim als vader. Wat een drama dat deze kinderen Jodenhaat met de paplepel krijgen ingegoten. Wellicht een reden waarom Israël met haar operaties extra zorgvuldig te werk gaan, omdat in Gaza veel gekidnapte Joodse vrouwen en Joodse kinderen leven!

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.