20 Sjewat 5782 | 22 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Charlie Hebdo massacre: Elsa Cayat werd als enige vrouw vermoord omdat ze Joods was
Publicatiedatum: woensdag 14 januari 2015 Auteur: Brabosh | 1.124 keer gelezen
Terrorisme, Antisemitisme buitenland, Frankrijk, islamitische fascisme »
Naast de vijf Joodse mannen, werd ook één Joodse vrouw vermoord, met name Elsa Cayat. Wat het aantal Joodse doden in Parijs op zes brengt op een totaal van 17 slachtoffers, meer dan éénderde dus.

Op 7 januari 2015, de eerste dag van de driedaagse terreur, werd Else Cayat van Tunesische origine, samen met haar Joodse collega de cartoonist Georges Wolinski gedood. Naast zeven andere medewerkers en de  twee bewakers werden elf mensen in de kantoren van Charlie Hebdo door de gebroeders Kouachi afgemaakt.

De 54-jarige vrouw was een pschiatriste van beroep en schreef om de veertien dagen een artikel voor het satirisch weekblad Charlie Hebdo. Sophie Bramly, een nicht van Elsa Cayat, vertelde in een interview met CNN dat zij geloofde dat haar nicht werd vermoord omdat ze Joods was.

De twee terroristen die Charlie Hebdo waren binnen gedrongen op die bewuste vrijdag hadden een lijst met namen op zak van personen die absoluut moesten geëxecuteerd worden. Hoe wel ze zeiden dat “ze geen vrouwen zouden doden” stond blijkbaar ook Elsa Cayat op hun dodenlijst en werd ze samen met de rest koelbloedig geëxecuteerd.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.