25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hoe denken Belgen werkelijk over Joden?
Publicatiedatum: vrijdag 16 januari 2015 Auteur: Redactie | 1.045 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, BelgiĆ«, Media_antisemitisme »
Het is duidelijk dat antisemitisme in opkomst is in Europa. Om dit te meten, werden Belgen op straat gevraagd naar hun mening over Joden. Het resultaat is choquerend.

Terwijl het antisemitisme in Europa tot bloei komt wat op een gruwelijke wijze afgelopen vrijdag tijdens de moord op 4 Joden werd geïllustreerd, hoe denkt de gemiddelde persoon op straat in België over Joden?

De video was een initiatief van Rabbi Menachem Margolin, algemeen directeur van de Rabbinale Centrum van Europa [RCE] en de Europees Joodse Associatie [EJA].

Volgende video onthult de volgende schokkende feiten.

Wat ook tekenend is, is het verhaal van Jeremy, een Joodse student in België. Hij herinnerde zich hoe hij foto's van Hitler jsj"oe in zijn jaszak vond, maar ook hoe hij verbaal werd aangevallen in de klas in bijzijn van de leraren die "niets konden schelen" dat dit überhaupt in hun klas gebeurde.

Ondertussen blijven de Joodse scholen vrijdag in Antwerpen voor de veiligheid dicht. Dit naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging in België.

Vandaag schoot de Belgische politie namelijk 2 jihadisten dood bij een inval in een huis in Verviers in het oosten van België. Een 3e jihadist werd aangehouden. Ook in Brussel en Vilvoorde waren politieacties om aanslagen te voorkomen.

Antwerpen kent een grote Joodse gemeenschap. Er wonen circa 20.000 charedische [ultraorthodoxe] Joden en is daarmee 1 van de grootste gemeenschappen van charedische Joden ter wereld.

Ondertussen heeft Rabbi Margolin opgeroepen dat Europa toestaat dat Joden een wapen op zag mag hebben om zichzelf te kunnen beveiligen.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.