16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Brits moslim echtpaar veroordeeld voor het beramen aanslag op Joden van Manchester
Publicatiedatum: zondag 25 januari 2015 Auteur: Redactie | 912 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Antisemitisme buitenland, Groot Britannie »
Afgelopen donderdag is een moslim echtpaar in Groot-Brittannië veroordeeld voor het beramen van een terroristische aanslag dat gericht was op de Joodse gemeenschap van Manchester.

De 38 jarige kapster Shasta Khan werd schuldig bevonden aan het voorbereiden van terroristische daden en het bezitten van informatie dat van belang was voor een terroristische aanslag. Zij ontkende enige betrokkenheid bij de plot. Haar man, de werkloze Mohammed Sajid Kahn [33], pleitte tijdens een eerdere zitting schuldig.

"De rechtszaak heeft de realiteit van de anti-Joodse terrorisme in Groot-Brittannië van vandaag aangetoond. Het verklaart waarom de Joodse gemeenschappen antisemitisme serieus moeten nemen en veiligheidsregelingen moeten nemen," zei Marc Gardner de woordvoerder van Community Security Trust, een organisatie dat advies aan de Joodse gemeenschap geeft op gebied van veiligheid, infrastructuur en personeel.

Het echtpaar begon al met hun voorbereidingen in 2010, precies na het moment dat zij trouwden. Zij ontmoette elkaar op een islamitische dating site en trouwde binnen 6 weken. Beide waren blijkbaar geradicaliseerd door het materiaal die zij online lazen, met inbegrip van een Engelstalige magazine Inspire [AQAP], een affiliatie van al-Qaeda.

Hun activiteiten werden al in juli 2011 bij toeval ontdekt toen de politie werd geroepen voor een huishoudelijk geschil. De broer van Shasta Kahn vertelde dat zijn zwager een 'lonely wolve'-terrorist was en dat zijn zus hem informatie verschafte.

Ondertussen is in hun huis zelfgemaakt bommen gevonden en handleiding hoe je zelf een bom kan maken. Zelfs bleekwater, aceton en peroxide vloeistof die Shasta Khan gebruikte tijdens haar werk als kapster, waren onderdelen van de bom. Voorts werd er materiaal op hun computers gevonden met zoekopdrachten voor patronen voor jachtgeweren op eBay en 71 video's van executies.

Volgens onderzoek blijkt dat de bom minimaal 10 mensen had kunnen doden en als ze meer tijd zouden krijgen om het tot ontploffing te brengen, zou de bom zelfs tientallen doden kunnen opeisen.

Het paar ging er regelmatig op uit om de Joodse gemeenschap van Manchester te verkennen op zoek naar Joodse doelen. Er wonen in Manchester ongeveer 30.000 Joden. Op de website van Shasta Kahn werd een bladwijzer gevonden van de Verenigde Joodse Israel Appeal [UJIA].

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.