21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Engeland: Moslimbende slaat Orthodoxe Jood in elkaar want ‘het was om Palestina mijnheer’
Publicatiedatum: dinsdag 27 januari 2015 Auteur: Brabosh | 1.010 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Groot Britannie, islamitische fascisme »
Balawal Sultan

Het argument “‘t was om Palestina” als excuus om een Jood in elkaar te slaan of te doden, lijkt steeds populairder te worden onder moslimjongeren en bovendien blijkt het onder de bevolking steeds meer algemeen aanvaard te worden om alzo daden van antisemitisme te vergoelijken en verschoonbaar te maken. Een verontrustende ontwikkeling. “Was ‘t om Palestina, jongen? Okee, dan we begrijpen het. Scheer je weg…”

De Britse krant The Daily Mail bracht gisteren 26 januari ’14 het verhaal uit van enkele jonge ‘onderdrukte moslims die zichtbaar leden onder islamofobie‘ hun frustratie dringend kwijt moesten en vandaar spontaan – en hier gaan we weer – op straat een 41-jarige orthodoxe Jood in elkaar ramden. De feiten dateren van 18 januari 2015.

Onder de titel ‘I’m going to go Jew bashing': What teenage thug texted friend before Muslim thugs beat up Orthodox Jewish man ‘in protest against conflict in Palestine’, volgt hieronder een verslag van het bewuste incident:

“Een orthodoxe Jood werd in elkaar geslagen door een bende tieners die beweerden dat de aanslag een protest was ‘omtrent Palestina en de Joodse gemeenschap’, klonk het op de rechtbank. Balawal Sultan, 18 j., Kesa Malik, 19 j., Hassnain Aliamin, 18 j. en een 17-jarige jongen, waren alle afkomstig uit Newcastle-upon-Tyne, en bekenden dat zij het 41-jarige slachtoffer hadden aangevallen in het nabijgelegen Gateshead.

Sultan, die eerder via sms een tekstbericht had rondgezonden met de boodschap dat hij was ‘going Jew bashing (een Jood in elkaar slaan), zat samen met zijn kompanen in een camionette op uitkijk te wachten op een slachtoffer en besprongen een voorbij wandelende Joodse man die op weg naar huis was en naar zijn gezin.

Het slachtoffer schreeuwde het uit van angst toen de bende hem opjoeg doorheen de straten, stukken hout en stenen naar hem gooiden, vooraleer ze zijn benen onderuit schopten, hem omringden en verder in elkaar ranselden. Een van de bendeleden dreigde hem tegen het hoofd te stampen toen het slachtoffer werd gered door een vriend.

De aanvallers beweerden dat zij enkel in het gebied waren om te kijken naar een nieuwe moskee, maar een van hen gaf toe dat de aanval gepland was en gemotiveerd werd door het dispuut tussen Israël en Palestina. De avond voor de aanslag had Sultan nog een tekstbericht verzonden zeggende “I’m going to go Jew bashing. Haha” [In ga een Jood in elkaar slaan. Ha ha.]

Uren later, kort na middernaacht op 18 juli ’14, maakten hij en zijn kompanen zich op om de bedreiging waar te maken. Terwijl Malik achter het stuur zat, keken de anderen uit naar een slachtoffer. De man, die zij aanvielen was net in een Joodse studiezaal geweest en was op weg naar huis.

Bridie Smurthwaite, de openbare aanklager, zei: “De verdachten zijn met voorbedachte rade het gebied van Gateshead binnengegaan waar leden van de Joodse gemeenschap woonden met de specifieke bedoeling iemand van die gemeenschap onder handen te nemen. De Kroon stelt dat het slachtoffer werd geviseerd omdat hij uiterlijk typische Joodse kenmerken droeg, een zwart pak, wit hemd en een zwarte hoed.”

Maar het kan niet eenvoudig Jodenhaat zijn, nee, onmogelijk. Zij ‘bekenden’ dat ze werden gemotiveerd door de Israëlische acties, en dat het helemaal niets te maken had met Joden haten, natuurlijk niet. Ze kunnen onmogelijk beschouwd worden als antisemitisch en geef toe: hoe durft iemand hen te beschuldigen van die afschuwelijke eigenschap in plaats van zich te concentreren op de echte problemen die natuurlijk de kolonisten zijn en hasbara en Likoed en alle andere zoekwoorden die zij vooraf van buiten hebben geleerd voor het geval ze gepakt zouden worden en die moeten bewijzen dat het heel diep van binnen helemaal niets te maken heeft met de Joden an sich.

Het zijn de ‘Zionisten’ van Gateshead en Golders Green die de macht hebben en het geld en de invloed. Zij zijn degenen die hooghartig rondlopen met hun zwarte Zionistische hoeden en Zionistische baarden en zonder vrees zijn wanneer zij naar hun zwaar versterkte Zionistische synagogen en Zionistische scholen trekken.

Het beste bewijs is dat ze niet eens de behoefte voelen om in bendes moslims aan te vallen. Ik ben verbaasd dat ik zelfs deze logica nog aan u moet uitleggen, het is toch zo overduidelijk.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.