15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Twintig jongeren bestormen Engelse synagoge: “We will kill you!”
Publicatiedatum: zondag 22 maart 2015 Auteur: De Redactie | 903 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Groot Britannie »
Een groep van ongeveer 20 jongeren heeft gisteravond een synagoge in de Londense voorstad Stamford Hill bestormd. Daarbij werden onder andere bedreigingen geschreeuwd, eigendommen vernield en gemeenteleden werden geslagen.

Volgens een getuige van deze synagoge – met de naam “Ahavat Torah” – schreeuwde de boze menigte “we will kill you” terwijl ze de bezoekers binnen aanvielen en de gebedenboeken verscheurden.

Een andere Joodse inwoner uit Stamford Hill die toevallig langs liep wilde ingrijpen, ving een verdachte om deze naar de politie te brengen, maar werd overmeesterd door anderen en werd meermaals in het gezicht geslagen, waarbij hij onder andere een tand verloor.

Een woordvoerder van de lokale politie zegt dat zij de aanval op de joodse gemeenschap in Stamford Hill zeer sterk betreuren en dat er inmiddels al vier verdachten zijn opgepakt.

Deze aanval komt enkele dagen voordat Engeland een hotline anti-semitisme opent, waar men onder andere terecht kan voor advies en hulp voor slachtoffers van anti-semitisme. In februari 2014 kwam in een rapport naar buiten dat het aantal anti-semitische incidenten in Engeland meer dan verdubbeld is. Alleen in London – waar ongeveer de helft van de joodse populatie woont – verdubbelde het aantal incidenten in 2014 met 137% ten opzichte van het jaar ervoor, tot 583.

Edit: we hebben beeld: https://www.youtube.com/watch?v=YPhFLwsF_Aw

RED. Jodendom-online: er zijn inmiddels 6 mensen gearresteerd.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.