22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
ISIS wordt geteisterd door kleine parasieten
Publicatiedatum: dinsdag 07 april 2015 Auteur: Lea Farkash | 1.868 keer gelezen
Lea Farkash, Wetenschap, Gezondheid en sport, ISIS [Islamitische Staat] »

Wat de bombardementen niet kunnen eindigen, kan Gods machtige hand doen door middel van een kleine vlieg. Strijders voor IS, de Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS) terroristische organisatie, worden nu aangevallen door een vreselijke huidziekte genaamd leishmaniasis.

Er zijn twee types van deze ziekte geïdentificeerd in het Midden Oosten: Grote Leishmaniasis en Leishmaniasis tropica. Beide ziekten worden veroorzaakt en overgedragen door parasieten die zich op zandvliegen bevinden.

In een artikel van het Hadassah Medical Centrum in Jeruzalem beschrijft  dat deze ziekte niet kan worden overgedragen van mens tot mens,  daarentegen vonden de onderzoekers in een studie in The Journal of Infectious Diseases in 2003 dat een dergelijke overdracht wel mogelijk is, omdat deze parasieten kunnen springen.

Tijdens een uitbraak van Cutane leishmaniasis (CL) in 2003 in Galilea (het noorden van Israël) werden in het artikel  33 gevallen beschreven in Tiberias zijn gediagnosticeerd tussen 1996 en 2003. De ziekte werd verspreid door parasieten en zandvliegen en deze hadden zich gemuteerd van zijn voorganger de Leishmania major en van andere tropische ziekten.

CL werd gedefinieerd als zoönotisch en veel moeilijker te behandelen in tegenstelling to MCL en VL (twee andere vormen van de ziekte).

De huidletsels duren langer en de ziekte werd beschreven als levensbedreigend als het zich ontwikkeld tot viscerale leishmaniasis (VL). De studie wees uit dat het rotsachtig gebied in het noorden van Israël rond het meer van Tiberias  de meest waarschijnlijke plek voor de aanwezigheid van deze parasieten is die de ziekte dragen.

Als dat waar is, dan is dat is het waarschijnlijk dat ISIS strijders problemen hebben met deze parasieten omdat deze parasieten ook van mens tot mens springen en  zij springen  ook op levende dieren.

Deze ziekte veroorzaakt door slechte hygiëne en slechte leefomstandigheden; volgens de laatste berichten zijn minstens 100.000 mensen in Syrië door deze ziekte getroffen. De ziekte kan open vleeswonden veroorzaken, zweren, een vergrote milt en lever, bloedarmoede en het kan uiteindelijk tot de dood leiden.

De ziekte CL is vrij eenvoudig te behandelen,  maar er zijn maar heel weinig artsen en medische professionelen in Syrië en de delen van de door ISIS-gecontroleerde gebieden in Irak die weten hoe zij CL moeten behandelen.

De vrijwilligers van de Artsen zonder Grenzen weten natuurlijk welke behandeling nodig is – maar aangezien ISIS deze vrijwilligers ontvoerd, gemartelt en vermoord heeft, is het niet waarschijnlijk dat ISIS geholpen zal worden. Voor de Syrische regeringstroepen geldt hetzelfde.

Ironisch genoeg werd vorig jaar een nieuw project van gelanceerd door het Israëlische “Pharmaseed” bedrijf om een behandeling voor deze ziekte te prepareren.

Er zijn vier leden in dit project twee van hen zijn de Dode Zee en Arava wetenschappelijke centra. Deze hebben 70 plantenextracten geidentificeerd die relevant zijn voor de bestrijding van de parasiet.

De Zwitserse Tropical and Public Health Institute test de effectiviteit van deze extracten op leishmaniasis.

Tenslotte de Universiteit in Jordanië voor Wetenschap en Technologie Prof. Nabil Hailat zal de geavanceerde live-en klinische studies (op mensen) in Jordanië uitvoeren.

Voor de ISIS strijders geldt: blijven jullie vooral de Israelische producten boycotten.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.