16 Niesan 5780 | 09 april 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opperrabbijn Jacobs ageert tegen antisemitisme: Zichtbaar trots zijn op je Joodse identiteit!
Publicatiedatum: dinsdag 14 april 2015 Auteur: Marilla Slominski | Vertaald door E.J. Bron | 755 keer gelezen
Opperrabbijn Jacobs, Antisemitisme binnenland »
De hoogste rabbijn van Nederland heeft gezien de dramatische toename van de Jodenhaat een nieuwe campagne in het leven geroepen. Hij roept alle Europese niet-Joden ertoe op om als teken van hun solidariteit zich in het openbaar te laten zien met de typisch joodse symbolen.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs:

Toen ik veertig jaar geleden naar Nederland kwam, heeft nooit iemand me op straat een smerige Jood genoemd of me vervloekt, omdat ik als Jood herkenbaar was. Nu is dat normaal

Dat heb ik allemaal persoonlijk meegemaakt. Ze gooien ook voorwerpen tegen mijn ramen. Ik ben aangereden door een auto. Maar gelukkig beschermt de regering me op een heel vriendelijke wijze.

Intussen krijgen steeds meer Joden te maken met de anti-joodse stemming. Velen verbergen hun identiteit uit angst om uitgescholden of aangevallen te worden.

Opperrabbijn Jacobs:

Ons antwoord daarop moet de zichtbaarheid van onze joodse identiteit zijn. We zouden moeten laten zien dat we niet bang zijn en ons niet verstoppen. Draag een keppeltje i.p.v. een baseballcap, draag de Davidsster, draag alles wat jullie als Joden kenmerkt.

Hij en andere rabbi´s in het land roepen alle niet-Joden ertoe op om zich aan te sluiten bij de campagne en zodoende te laten zien dat de zwijgende meerderheid geen antisemieten zijn. Onlangs nog hadden fans van FC Utrecht tijdens een voetbalwedstrijd de fans van Ajax uit Amsterdam uitgescholden met luide haatleuzen.

Veel fans van Ajax zijn Joden en moesten zich leuzen laten welgevallen als “Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden ze Joden, want Joden die branden het best” en “Hamas, Hamas, Joden aan het gas.” Een strijdkreet, die inmiddels ook door Duitse straten schalt.

Bekijk hier de video.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.