3 Chesjwan 5781 | 21 October 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Iran bouwt nieuw atoomwapencomplex
Publicatiedatum: Saturday 29 September 2007 Auteur: De Redactie | 1.003 keer gelezen
Iran, Nucleaire dreiging »
Iran is bezig een nieuw ondergronds atoomwapencomplex te bouwen. Dat heeft de Iraanse Nationale Raad van Verzet geclaimd. De groepering zei de informatie waarover ze beschikt naar het Internationaal Atoomenergie Agentschap te hebben gestuurd.

Het complex wordt volgens de groepering op vijf kilometer afstand van de Natanz faciliteit voor de verrijking van uranium gebouwd. Aan het complex wordt sinds eind 2006 gebouwd; het moet over een half jaar klaar zijn. Waarvoor het complex precies dient zei de groepering - de politieke arm van de Iraanse Volksmujahedeen Organisatie - niet te weten. De Verenigde Staten en de Europese Unie beschouwen de Volksmujahedeen als een terreurgroep.

Iran staat onder druk om zijn atoomprogramma te staken. Volgens onder meer de VS en Israël wil Teheran atoomwapens produceren. De Veiligheidsraad heeft Iran al twee keer sancties opgelegd, in een poging het land te dwingen geen uranium meer te verrijken.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.