1 Tewet 5782 | 05 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Opperrabbijn B. Jacobs: ‘Geweld tegen homo’s onacceptabel’
Publicatiedatum: woensdag 05 augustus 2015 Auteur: De Redactie | 1.218 keer gelezen
Opperrabbijn Jacobs, Maatschappij, steekpartij »

©AP

Nadat een orthodoxe Jood in Jeruzalem tijdens de gay pride parade instak op een aantal bezoekers, is de reactie van de wereld voorspelbaar: Joden zijn extremisten. De nuance lijkt vervlogen. Opnieuw blijkt hoe weinig mensen weten van het Jodendom. Dat vanuit de orthodoxie juist sterke kritiek wordt geuit op deze moorddadige actie, wordt vrijwel door niemand gehoord.

De Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs heeft geen goed woord over voor wat er in Jeruzalem is gebeurd. “Het is volledig onacceptabel. Je kunt van mening verschillen met mensen, maar dat uit je in een gesprek. Niet met moord en geweld.”
Dat zijn niet zomaar fatsoensnormen, maar ook vanuit de Bijbel leert het Jodendom om niet te moorden en om het oordeel aan God te laten. Daarom klinkt ook vanuit orthodox-Joodse hoek een duidelijke afkeer van deze gruweldaad, maar deze stem gaat ten onder in het mediageweld waarin juist de extremistische uitingen van margegroeperingen worden uitvergroot en als algemeen worden gepresenteerd.

Maar op die eenzijdigheid en verdraaiing gaat opperrabbijn Jacobs niet in: “Daarover wil ik op dit moment helemaal niets zeggen,” zegt hij. “Ik wil op geen enkele wijze vergoelijken wat deze man in Jeruzalem heeft gedaan. Ook een programmamaker van de Evangelische Omroep, met wie ik werk aan een reportage, vroeg naar mijn mening en naar een mogelijke nuancering. Ik heb ook haar alleen maar willen zeggen: volstrekt onacceptabel “.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.