23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Golf van terrorisme blijft Israel teisteren
Publicatiedatum: donderdag 08 oktober 2015 Auteur: De Redactie | 1.262 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], (zelfmoord) aanslagen, Tel Aviv, steekpartij »

Terwijl Israëli's zich door deze nieuwe golf van terreur slaan is het in Nederland zoals gebruikelijk stil. De Telegraaf neemt nog wel de moeite om stil te staan bij hoeveel Arabieren gewond zijn geraakt terwijl Israël zich probeert te verdedigen tegen deze golf van terreur.

Bijna niemand in Nederland weet wat Israël nu doormaakt. Wat er gisteren op één dag gebeurd is - als ook maar de helft daarvan in Nederland zou gebeuren in een jaar, dan stond het land op z'n kop. Maar het wordt stil gehouden.

Gisteren

• Steekpartij bij de Leeuwenpoort in Jeruzalem. Een 18-jarige Palestijnse vrouw heeft vandaag een Jood gestoken die in de buurt van de Leeuwenpoort in de Oude Stad onderweg was. De man (36 jaar) liep twee steekwonden in zijn rug op. Maar hij had een pistool bij zich en schoot op de terroriste, die levensgevaarlijk gewond raakte.

• Aanvallende Palestijn doodgeschoten bij Kiryat Gat

Bij Kiryat Gat werd ’s middags een Palestijn doodgeschoten die een soldaat had gestoken en diens wapen wilde stelen. Uit het hele land worden voortdurend gewelddadige confrontaties tussen Palestijnen en Israëlische veiligheidsmensen gemeld.

• Auto's beschadigd met stenen bij Tekoa

Vanmorgen vroeg kwam het op de weg van Jeruzalem naar het dorp Tekoa weer tot een ernstig incident. Volgens ooggetuigen gooiden daar circa 40 gemaskerde Palestijnen stenen naar de auto van een Joodse vrouw (38) en trachtten haar uit haar wagen te sleuren. Bewoners uit de omgeving merkten het voorval op en schoten op de aanvallers. Een 18-jarige jongen raakte daardoor zwaar gewond. In totaal raakten zeven auto’s door de stenen beschadigd. De bewoners van het dorp kregen van de instanties de instructie voorlopig binnenshuis te blijven. Het leger speurt in de regio naar nog meer daders.

• Jeruzalemse winkeliers berecht na weigeren hulp

Bovendien treedt de regeringsleider op tegen de Arabische winkeliers die het terreurslachtoffer Adele Bennett niet hielpen, maar de gewonde vrouw bespotten of haar negeerden ["ze hebben me bespuugd en in het gezicht geslagen"]. De winkeliers moeten zich verantwoorden voor het niet-verlenen van hulp; voor hun winkels dreigt sluiting.

• Petach Tikwah: Israëli gewond door messteken

Woensdagavond raakte een 25-jarige Israëli zwaar gewond toen hij in Petach Tikwah, bij Tel Aviv, werd aangevallen met een mes. Dit gebeurde bij een bushalte, waar een 30-jarige Palestijn uit Hebron plotseling om zich heen stak. Hij werd overweldigd door de veiligheidstroepen en de politie. TV-beelden tonen de aanvaller, een man met een blauw shirt, liggend op de grond.

Video-opnames laten zien dat voorbijgangers schreeuwen en op de dader inslaan. Twee andere mensen raakten lichtgewond. Politiewoordvoerder Micky Rosenfeld beschreef het incident als een terreurdaad door een enkele dader.

Vandaag

Ook vandaag zijn er al meerdere terroristische aanvallen te betreuren van Arabieren die het voorzien op willekeurige Joden.

• Oost-Jeruzalem: Arabische jongen valt agenten aan

Eveneens woensdagavond werd in Jeruzalem een Arabische jongen van 15 jaar gearresteerd, toen hij in de wijk Abu Tor probeerde politie-agenten te steken.

• Jeruzalem: Yeshiva-student in de nek gestoken

Donderdagmiddag werd in Jeruzalem, bij de tramhalte Ammunition Hill, nabij het hoofdkwartier van de politie, een 25 jaar oude Joodse religieuze student neergestoken door een 19-jarige Arabier. Elite-eenheden van de politie waren snel ter plaatse en grepen in. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht, volgens ooggetuigen met het mes nog in zijn nek.

De politie zei dat de aanvaller uit Oost-Jeruzalem onschadelijk werd gemaakt. Hij wordt op dit moment ondervraagd. De jonge Arabier heeft waarschijnlijk eerst geprobeerd om het geweer van een veiligheidsbeambte van de sneltram te stelen. Toen dit mislukte, draaide hij zich om en stak in op de yeshivastudent.

• Jeruzalem: Scholen staken wegens onveiligheid

Donderdag zijn in Jeruzalem veel secundaire scholen gesloten gebleven. Ouders, leerlingen en docenten staken, omdat ze vinden dat de kinderen niet voldoende worden beschermd door bewakers, die niet gedurende de hele schooltijd aanwezig zijn.

Ongeveer 400 scholen in de Israëlische hoofdstad worden dagelijks bewaakt door beveiligers. Maar minder budget voor de beveiligers, en een toegenomen aantal lessen voor de leerlingen leiden ertoe, dat er in de middag vaak geen beveiligingspersoneel meer aanwezig is.

De dienst van de meeste bewakers eindigt om 13.30 uur. De lessen duren echter meestal tot 16.30 uur. Beveiligen van de scholen door bewakers gedurende deze drie uur zou de stad Jeruzalem 20 miljoen shekels extra kosten, dat is ongeveer 4,6 miljoen euro.

• Jeruzalem: Burgemeester adviseert: draag wapens

Na de aanvallen met messen en andere terroristische aanvallen in Jeruzalem die maar doorgaan zijn veel inwoners bang om naar buiten te gaan, en in bepaalde delen van de stad wagen ze zich zeker niet. Burgemeester Barkat adviseert hun, hun wapens steeds bij zich te dragen.

• Kiryat Arba: Man neergestoken bij tankstation

In de nederzetting Kiryat Arba, nabij Hebron, is donderdagmiddag een 25-jarige inwoner ernstig gewond geraakt toen hij in een benzinestation in de rug werd gestoken, volgens de media door een Palestijn. De man sloeg op de vlucht en wordt gezocht door het Israëlische leger.

• Tel Aviv: Israëli's gestoken met schroevendraaier

In Tel Aviv, nabij het ministerie van Defensie en het hoofdkwartier van het leger, werden een soldate en vier andere Israëli's door een Palestijn verwond met een schroevendraaier. Hij verwondde de soldate aan haar hoofd en probeerde tevergeefs haar wapen te grijpen. Op de vlucht verwondde hij de vier andere mensen. De man wist eerst ontsnappen, maar werd dan door veiligheidstroepen doodgeschoten bij de Menachem-Begin straat. Dit was de achtste in de reeks terroristische aanvallen sinds woensdag.

Dit is het échte racisme, de échte haat. Dit is de échte apartheid. Zoals we die in veel omringende landen ook zien.

Mogen de mensen die de aanvallers en de verdedigers door elkaar halen snel wijsheid vergaren.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.