25 Kislew 5782 | 28 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terrorsime gaat door: bebloed tsitsiet
Publicatiedatum: dinsdag 13 oktober 2015 Auteur: Redactie | 1.154 keer gelezen
Terrorisme, (zelfmoord) aanslagen, Wegterreur en stenen-gooien, steekpartij »

Foto: Hadas Parush

"Het zien van overduidelijk charedische mensen die op de gond liggen met bebloed tsitsiet, doet denken aan de afslachting op Har Nof", zei Hezi Roth, een vrijwilliger voor United Hatzalah en eigenaar van een bedrijf op Malchei Yisrael St. in Jeruzalem.

Zoals de afgelopen weken, hebben Arabische terroristen vandaag weer op meerdere plaatsen in Israël een bloedbad aangericht. Bij vier terreuraanvallen in Jeruzalem en Rana'ana kwamen drie Israëli's en twee terroristen om het leven.

Twee Arabieren, begin 20, overvielen vanmorgen in de Jeruzalemse wijk Oost Talpiot een stadsbus van lijn 78. De een schoot op de passagiers, de ander stak op hen in. Voor een ongeveer 60-jarige passagier was het te laat. Een vijfenveertig jarig slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Vijftien personen raakten gewond, waarvan acht ernstig. De daders werden neergeschoten door de grenspolitie, één werd dodelijk getroffen.

Kort daarvoor had een terrorist in de Jeruzalemse Malchei Yisraelstraat opzettelijk met zijn auto op een groep wachtenden bij een bushalte in de religieuze wijk ingereden. Onder de dodelijke slachtoffers was de 60 jarige rabbijn Yeshayahu Krishevsky HJ"D - Hasjem Jiemkom Domov. De dader sprong uit zijn auto en stak twee mensen met een mes voordat de politie hem doodschoot. De chassidische rabbijn is vanmiddag begraven.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.