19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Binnenkort kunnen wij duizend jaar worden
Publicatiedatum: maandag 02 mei 2016 Auteur: Redactie | 1.791 keer gelezen
Redactie, Mosjiach [Messias], Wetenschap, Gezondheid en sport, Einde der Tijden »

© afbeelding is onbekend

"Mijn Geest zal niet tot in eeuwigheid in de mens blijven, omdat hij ook vlees is. Daarom zal zijn dagen honderd en twintig jaar zijn" [Bereesjiet/Gen. 6:3].

Onlangs heeft de biomedische wetenschapper dr. Aubrey de Grey [medeoprichter van The Strategies for Engineered Negligible Senescense] met zijn team onlangs een onderzoek gedaan naar regeneratieve therapieën. Dit onderzoek wordt door bedrijven als Google en Paypal ondersteund. Het onderzoek bracht dr. De Grey voor de seculiere wereld tot een verbluffende conclusie gekomen.

De Grey is ervan overtuigd dat er nu mensen onder ons leven die in de toekomst maar liefst 1000 jaar kunnen worden. Hij is van mening dat er slechts zeven redenen zijn waarom we ouder worden. Die zeven redenen kunnen volgens hem allemaal bestreden worden. Dit door beschadigde cellen te verwijderen, te repareren of te vervangen. Als dat gebeurt zouden mensen die nu op dit moment leven wel 1000 jaar kunnen worden. Volgens De Grey ligt de kans rond de 50 procent dat het nog tussen de 20 tot 25 jaar duurt voordat de research helemaal gedaan is.

“Mensen hebben het gekke idee dat ouder worden iets natuurlijks en onvermijdelijks is. Ik blijf maar uitleggen dat dit niet zo is. Het menselijk lichaam is een machine met bewegende delen en net zoals bij een auto of vliegtuig loopt het schade op dankzij het gebruik,” zegt de onderzoeker.

Volgens wetenschappers zoals Dr. Tilo Kunath, van het Centre for Regenerative Medicine van de Universiteit van Edinburg kunnen wij momenteel – zoals Hasjem al duidelijk heeft aangegeven – niet ouder worden dan 120 jaar, ook niet middels medicatie en een speciaal dieet.

Ondertussen staan Joden en Bne Noach die de Tora onvoorwaarlijk als de Waarheid beschouwen niet verbaasd. Rabbi Simcha Bunim van Peshischa [1765-1825] ook wel de Tzaddik van Peshischa genoemd, schreef namelijk het volgende over de periode van de Eindtijd voordat de Mosjiach zal openbaren.

"Het fenomeen van wetenschappelijke en technologische vooruitgang die wij in onze dagen zien gebeuren, werd al in de heilige Zohar voorspeld zijn zijn commentaar op de pasoek "In de zeshonderdste jaar van Noach's leven... Alle bronnen van de grote afgrond barst open". Dat betekent, in de zeshonderdste jaar van de zesde millennium, de bronnen van wijsheid zal openen. Echter dankzij onze vele zonden maken ons hiervoor ongeschikt, externe krachten legden deze bronnen van wijsheid om voor hun eigen doelen. Het is onze taak om ze terug te brengen naar hun heiligheid, naar de wijsheid van de Tora".

Dit klopt precies. Enkele voorbeelden uit die periode dat deze bronnen openbraken was toen de wetenschap in de lift kwam. Opeens ging de ontwikkeling erg hard. Denk aan de ontdekking van de atoom [Dalton, 1805], het meten van energie [Joule, 1843], uitvinding van de telegraaf [Joseph Henry, 1831], de ontdekking van kiemen en vaccinatie [Pasteur, 1831] en de uitvinding van dynamiet [Alfred Nobel, 1864]. Ondertussen is de trein van de wetenschappelijke vooruitgang, een grote teken van de komst van de Mosjiach, niet meer te stoppen. In de tijd van de Mosjiach zullen wij namelijk weer *net zo oud als voor de Maboel, Zondvloed. Dit omdat zowel de natuur als de mens onder de originele equinox zullen vallen van voor de Maboel. Dus de conclusie van dr. Aubrey de Grey dat wij duizend jaar zullen worden, is juist.

In 2015 heeft Reb Chaim - Posek Rav Chaim Kanievsky sjlita - een paar keer aangegeven dat de komst van de Mosjiach echt op handen is. Net als Baba Baruch was Reb Chaim 'out of character' door zulke officiële verklaringen af te leggen, zowel op YouTube als via zijn talmidiem.

In de komende tijd zullen wij in het artikel Einde der tijden, is deze al begonnen?” publiceren waarin wij bekijken hoever wij volgens de Tora in de menselijke geschiedenis zijn.

* Adam [930], Seth [912], Enosh [905], Kena'an [910], Mehalalel [895], Jared [962], Enoch ['slechts' 365], Metoesjalach [969] en Lamech [777]. Noach werd na de Malboel 950  jaar oud. Hij is geboren vóór de Malboel en de G'ddelijke verordering dat wij tot 120 jaar zullen worden ging geleidelijk in. 
  

Copyright © 2016 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.