19 Sjewat 5782 | 20 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Posek Hagaon Rav Chaim Kanievsky: de Mosjiach zal zich binnenkort openbaren
Publicatiedatum: woensdag 15 juni 2016 Auteur: Redactie | 2.031 keer gelezen
Rav Kanievsky, Redactie, Mosjiach [Messias], Einde der Tijden »

Posek Hagaon Rav Chaim Kanievsky [Reb Chaim] sjlita, de grootste Halachische autoriteit voor de meeste charedische Joden, heeft onlangs wederom aangegeven dat de tijd van ge'oela - de verlossing - op handen is. "De ge'oela is dichterbij dan ooit", waren zijn letterlijke woorden volgens de charedisch nieuwsmedia "Kooker”.  

Deze belovende woorden waren naar aanleiding van een rouwende vader die zijn zoon net had verloren en tien kinderen achterliet. "Hoe kunt u mij troosten als mijn zoon tien wezen achterlaat?" Reb Chaim antwoordde hem: "Wees niet verdrietig, want de Mosjiach is er al. Heel binnenkort zal hij zichzelf openbaren en jouw zoon zal zijn kinderen weer zien."  

Sinds vorig jaar is Reb Chaim meerdere malen door de charedische media geciteerd dat de komst van de Mosjiach op handen is.Wat opvallend is, is dat hij onlangs zei dat zijn komst niet alleen op handen is, maar dat hij zichzelf binnenkort zal openbaren.

Zie ook De Mosjiach komt er aan. Ben jij er klaar voor [ENG]?

Copyright © 2016 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.