22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het Messiaans Proces: President Trump, de VN en Gog Oemagog.
Publicatiedatum: woensdag 01 februari 2017 Auteur: redactie | 5.401 keer gelezen
Redactie, Mosjiach [Messias], Einde der Tijden, Hasjkove volgens de RaMCHaL »

Waar staan we nu?

Alles gaat in een snel tempo aan ons voorbij. Zo had de VS eerst een president met een islamitische achtergrond en nu hebben zij een christelijke president met een Joodse dochter en kleinkinderen met openlijke liefde voor het Jodendom en Israël. 

Ondertussen is de Verenigde Naties Erets Jisrael aan het relabeling tot een islamitisch land. Vladimir Poetin heeft actieve strijdkrachten in Syrië geplaatst, PM Netanyahu wordt van alle kanten - zowel binnen als buiten Israël - aangevallen en de Joodse gemeenschap van Amona wordt vernietigd. En dan is er de gevaarlijke en controversiële islamitische emigratie naar het Westen.  

Wordt er nu op dit moment het podium vastgelegd voor het Messiaanse tijdperk?  

Rav Mendel Kessin sjlita onderwijst al sinds de jaren tachtig vorige eeuw de Hasjkavah van de RaMCHaL [R’ Moshe Chaim Luzzatto]. Doordat hij meester in deze Hasjkavah van de RaMCHaL is, was hij het afgelopen jaar spot on met het prognoticeren wat er op het wereldtoneel zou gaan gebeuren. Hij gaf een serie sjioeriem over de huidige ontwikkelingen die verband houden met de komst van Mosjiach die volgens hem binnen enkele jaren zal verschijnen. Deze hele serie [die naar alle waarschijnlijkheid en bzrat Hasjem na Poeriem weer hervat zal worden] kun je HIER vinden.  

Houdt ook ons dossier Mosjiach nauwlettend in de gaten voor up-2-date nieuws aangaande de komst van de Mosjiach. En zie HIER ook een hele uitgebreide sjioer van Rabbi Anava over de spoedige komst van de Mosjiach. 

Footnote:
Rav Kessin kreeg zijn smicha van de Gadol Rav Moshe Feinstein Zt”l en was een dierbare vriend van Rav Chaim Friedlander Zatza”l en hielp deze Masjgiach van de Ponevezh Jesjive in Bne Brak met het publiceren van zijn boeken van de RaMCHaL.

Rav Kessin is wetenschapper. Hij heeft een PhD in Psychologie en heeft twee praktijken in Brooklyn en Lakewood.
De Chofetz Chaim Heritage Foundation
 is ooit gestart als gevolg van één van Rav Kessin's sjioeriem in de jaren tachtig over lasjon hara [kwaad spreken over een ander; een van de grootste zonde die er is].

Copyright © 2017 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.