24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël zoekt toenadering tot Syrië
Publicatiedatum: woensdag 14 november 2007 Auteur: De Redactie | 2.299 keer gelezen
Syrië, Golan »

Israël heeft Syrië laten weten dat het bereid is de Golan-hoogvlakte terug te geven als Syrië zijn banden met Iran en militante organisaties verbreekt. Dat heeft de Israëlische krant 'Yediot Ahronot' vandaag gemeld.

Geheime contacten
Volgens de krant gaf premier Ehud Olmert gisteren in een vergadering van een parlementscommissie aan dat hij geheime contacten onderhoudt met Syrië. Bovendien zou minister van Defensie Ehud Barak het voormalige hoofd van de militaire inlichtingendienst, Uri Saguy, hebben gevraagd een lijst met aanbevelingen op te stellen ter bevordering van vredesbesprekingen met Syrië.

Ontkend
Saguy zelf ontkende dit echter. Israël en Syrië voerden zeven jaar geleden, toen Barak premier was, op niets uitgelopen vredesbesprekingen en Saguy leidde toen het Israëlische onderhandelingsteam.

Olmert noch Barak wilden op het bericht in 'Yediot Ahronot' reageren. Twee maanden geleden voerde Israël nog in het geheim een bombardement uit op een in aanbouw zijnde kernreactor in Syrië.  

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.