21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Iran nodigt extremisten uit voor schaduwtop
Publicatiedatum: donderdag 29 november 2007 Auteur: Bas Benneker | 1.375 keer gelezen
Fatach, Iran, Verenigde Staten, Nucleaire dreiging, Vredesconferentie van Annapolis »

Iran heeft organisaties van Palestijnse militanten uitgenodigd voor een conferentie in Teheran, in antwoord op de Midden-Oostentop die vandaag is begonnen in Annapolis, Maryland.

Terwijl ongeveer alle betrokken Midden-Oostenlanden minus Iran in het Amerikaanse Annapolis bijeen zijn voor een Israëlisch-Palestijnse vredesconferentie, nodigt Iran Hamas, Islamitische Jihad en acht andere extremistische Palestijnse groepen uit voor een top in Teheran.

Geen Palestijnen
'Deze groepen komen de komende weken naar Teheran,' kondigde een regeringswoordvoerder aan, 'het gaat om alle Palestijnse verzetsgroepen die nog vechten voor de vrijheid van hun land.'

De Iraanse regering maakt er geen geheim van dat de conferentie is bedoeld om de Midden-Oostenconferentie in Annapolis te ondermijnen. Daar zijn de Palestijnen volgens Teheran niet vertegenwoordigd.

Fatah
Namens de Palestijnen onderhandelt in Annapolis alleen Fatah, dat de controle over een belangrijk deel van de beoogde Palestijnse staat - de Gazastrook - aan Hamas heeft moeten laten.

'In Annapolis spreekt niemand namens de Palestijnen, maar worden hun rechten juist met voeten getreden,' aldus de woordvoerder van de Iraanse regering.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die spreekt over Israël als een 'historische fout die moet worden hersteld', heeft maandag de Saudische koning Abdullah gezegd diens deelname aan de Midden-Oostentop te betreuren.

Lees ook de weblog van Leon de Winter Annapolis gaat niet over Palestina, maar over Iran!

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.