23 Tisjri 5782 | 29 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Abbas sluit staat met voorlopige grenzen uit
Publicatiedatum: vrijdag 07 december 2007 Auteur: De Redactie | 1.518 keer gelezen
Vredesproces, Palestijnse Autoriteit [PA], Tweestatenoplossing »
(Novum/AP) - De Palestijnse president Mahmoud Abbas blijft tegen het idee om een voorlopige Palestijnse staat te creëren. Volgens Abbas is het gevaar te groot dat de voorlopige grenzen uiteindelijk een permanente status krijgen.

Het idee van een voorlopige Palestijnse staat kwam ter sprake op de Midden-Oostentop die vorige week werd gehouden in het Amerikaanse Anapolis, zei Abbas donderdag tegen Palestijnse parlementsleden. Abbas zei duidelijk te hebben gemaakt daar niet mee te zullen instemmen, al wordt ook in de vier jaar oude routekaart naar vrede over een Palestijnse staat met voorlopige grenzen gesproken. Abbas en de Israëlische premier Ehud Olmert hebben in Anapolis afgesproken de routekaart als basis voor verdere onderhandelingen te gebruiken.

Abbas zei ook dat de Palestijnen niet zullen ingaan op de eis dat ze Israël als joodse staat erkennen. Olmert kwam kort voor de top in Anapolis met deze eis. Erkenning van Israël als joodse staat komt volgens Abbas neer op de ontkenning van de rechten van de 1,5 miljoen Palestijnen die in het land wonen.

Abbas en Olmert komen woensdag voor het eerst sinds de top weer bijeen voor overleg.

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.