5 Siewan 5781 | 15 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Libanese raketten afgevuurd op Israël
Publicatiedatum: woensdag 09 januari 2008 Auteur: Robin van der Kloor | 1.485 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Raketaanvallen, Staakt-het-vuren »

In het noorden van Israël zijn twee Katyusha-raketten ontploft. Ze zijn in de nacht van maandag op dinsdag afgevuurd vanuit Zuid-Libanon. Dat heeft de woordvoerder Micky Rosenfeld van de Israëlische politie laten weten aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. Een van de Katyusha-raketten ontplofte in de buurt van een huis in het noordelijke dorpje Shlomi. De andere raket kwam terecht op een weg. Niemand raakte gewond. Het duurde even voordat de bewoners van het dorpje de aanval meldden, omdat ze in de eerste instantie dachten dat het om onweer ging.

Hezbollah
Een woordvoerder van Hezbollah kon nog niet zeggen of zijn organisatie verantwoordelijk is voor de twee raketten, meldt CNN. De laatste keer dat dit soort raketten vanuit Libanon op Israël werd afgevuurd was in juni vorig jaar. Toen sloegen twee projectielen in op een industrieel gebied, waarbij ook geen gewonden vielen. De radicale sjiitische groepering Hezbollah ontkende destijds de dader te zijn.

Wapenstilstand
Hezbollah vuurde honderden Katyusha-raketten af richting Israël in de zomer van 2006. Na bemiddelingen van de Verenigde Naties hebben de twee landen sinds 14 augustus 2006 een wapenstilstand. Beide landen probeerden destijds het staakt-het-vuren te claimen als een militaire overwinning.
Israëlische veiligheidsdiensten zijn momenteel in opperste staat van paraatheid vanwege het aankomende bezoek van de Amerikaanse president George W. Bush aan Israël.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.