24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël vreest bestorming grens Gazastrook
Publicatiedatum: maandag 25 februari 2008 Auteur: Robbert de Witt | 1.733 keer gelezen
Chamas, Gaza, Israëlische blokkade »

De Israëlische regering heeft extra troepen naar de grens met de Gazastrook gestuurd om te voorkomen dat tienduizenden Palestijnen proberen het gebied te ontvluchten.

De grens met de Gazastrook staat onder verscherpt toezicht, zo heeft de regering van Israël laten weten volgens persbureau AFP. Duizenden Palestijnen vormen sinds vanochtend een 'menselijke ketting' langs de grens met Israël. De grens is gedeeltelijk afgesloten door Israël als vergelding voor de bombardementen van terreurbeweging Hamas op Israëlisch grondgebied. Brandstof en voedsel worden wel doorgelaten.  

Geweld
Volgens de Palestijnse autoriteiten betogen zeker 50.000 Palestijnen tegen de grensbewaking. Onder hen veel scholieren, die vandaag vrij hebben gekregen.
Israël heeft laten weten Hamas verantwoordelijk te houden als de demonstranten met geweld proberen de grens over te steken, zoals eerder gebeurde in het zuiden van de Gazastrook bij de grens met Egypte.

Explosieven
Met bulldozers en explosieven maakte Hamas eind januari gaten in de zuidelijke grens. Egyptische grensbewakers konden vervolgens niet voorkomen dat duizenden Palestijnen Egypte binnenstroomden. Na enkele dagen herstelde Egypte de grensbewaking weer.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.