11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Jihadprediker wil naar Nederland
Publicatiedatum: woensdag 16 april 2008 Auteur: Joost de Haas | 1.967 keer gelezen
Chamas, Grenzen van 1967, Islamitische Jihad, Al-Aqsa, Gretta Duisenberg »

Een radicale prediker van de Al Aqsa-moskee in Jeruzalem wil naar Nederland komen om een conferentie bij te wonen over de Palestijnen. Sjeik Ikrime Sabri verheerlijkt de jihad en moedigt kinderen aan tot het plegen van zelfmoordaanslagen.

Sabri heeft herhaaldelijk opgeroepen tot de vernietiging van Israël en de verdrijving van alle Joden uit 'Palestina'. De sjeik is uitgenodigd door de Turkse organisatie Kudüs Vakfi voor een bijeenkomst zondag in Zaandam. De prediker, die tot 2006 grootmoefti was van Jeruzalem, staat aangekondigd als een van de prominente sprekers naast onder anderen Gretta Duisenberg. De Turkse organisatie is een voortzetting van de Rotterdamse stichting Al-Aqsa, die in 2003 op de terreurlijst belandde wegens steunverlening aan Hamas. De voorzitter van Al-Aqsa, later omgedoopt in Jeruzalem, leidt nu ook de Turkse stichting vanaf een adres in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Het gaat om de Turk Ali Sonlu, die in het verleden nauw samenwerkte met de al enige tijd voortvluchtige Hamas-activist Mahmoud Amr.

Vorig jaar wilde sjeik Sabri ook al naar Nederland komen om op Bevrijdingsdag een congres van Hamas-sympathisanten in Rotterdam toe te spreken. Op het laatste moment trok hij echter zijn visumaanvraag in. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) liet toen in antwoord op vragen van PVV-leider Geert Wilders weten dat Sabri een visum zou worden geweigerd bij een nieuwe aanvraag.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.